Egészség és lehetőség!

Ne fuss az egészséged (a kincsed) után, hanem őrizd meg azt! A testünk ha beteg, - csak akkor képes meggyógyulni, amikor ebben segítünk neki. - Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek, mert két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon!

lohere.gif

 Jó tudni a mákról...



Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok felderítésére.

Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő.


Kiderült, hogy a helyi lakosság
rendszeresen, heti 3-5 alkalommal fogyasztott étkezési mákot különböző ételek formájában, mivel épp a máktermesztés volt a falu egyik fő bevételi forrása.

A további tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma volt a "felelős" a kalcium hatékony felszívódásáért,és a csontokba beépüléséért.

A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban szenvedő nők voltak. Az egyik csoport hagyományos

kezelést apott, míg a másik napi 1-1 = mokkáskanálnyi mákolajat
szedett. Az eredmény mindenkit meggyőzött! A mákolajjal "kezelt"
csoport valamennyi tagjának csontozata normális értéket mutatott már
12-16 hónapos kezelést követően.

mak.jpg


Tanácsom: hetente 3-szor fogyasszunk mákos ételeket, vagy
rendszeresen alkalmazzuk a gyógynövény szaküzletekben is kapható mák-olajat.

Vigyázat! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért mihamarabb zárjuk vissza a kupakot, és tegyük hűtőbe!

 csillagok_1_sor.gifA csontritkulás:

megelőzésére vagy az állapot javítására ugyancsak kedvező hatású a
gyógynövényboltokban kapható medvehagyma alkoholos kivonatának tartós
szedése. (Bálint János)
Link: http://www.terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/mak.html

csillagok_1_sor.gif

És egy másik ugyanerről a témáról: Schirilla Györgyöt és Oláh Andort
hosszú évekkel ezelőtt egy régész ismerősük elhívta egy XIX. század
eleji csallóközi temető feltárására, mivel a kétszáz éves csontvázak egyike sem volt csont-ritkulásos (nem voltak meggörbült hátú anyókák, stb.!).

A két természetgyógyászra várt a feladat, hogy kiderítsék, mi
lehetett az oka. Ők a választ az akkori emberek életmódjában találták meg.  

mez2.jpg

Nem édesítettek semmit cukorral, csak mézzel, nem ettek annyi
vöröshúst mint mi, mangalicát tartottak, ami jóval egészségesebb.

És, ez volt a legfőbb: rengeteg mákot ettek.
Az volt a szokás, hogy a vendéget mákos kaláccsal, bejglivel kínálták, a mákos süteménynek ki kellett tartania ünneptől ünepig.  

A mák nagyon egészséges. Fantasztikusan nagy mennyiségben tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek az egészséges táplálkozáshoz és a csont
megtartásához szükségesek: ilyen a kalcium, a vas(a nagy
vastartalomtól fekete), de tartalmaz folsavat (!) is, ami megkönnyíti ezek felszívódását.


Mákreceptet ajánlok csontritkulásra, ami egyszerűen elkészíthető, és még finom is:

 

dara.jpg


25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz.

Ezt össze kellforralni, (de hőkezelés nélkül is fogyasztható) - éppen csak az első "puttyanásig", mert különben megkeseredik a mák.

Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a
bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőben tartani.
Lényeg, hogy minden nap kell belőle enni legalább egy evőkanállal.
Legjobb reggelire enni. Többet lehet, kevesebbet nem. Ha elfogyott, akkor újat készítünk. Az epebetegek keverhetnek hozzá reszelt almát, a
cukorbetegek pedig használhatnak cukorpótlót és kicsit több vizet.
Fontos, hogy ne cukorral édesítsék, mert a cukor kivonja a csontból a kalciumot. Jót tesz, ha utána például iszunk hozzá egy kis citromos vizet, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok felszívódását, beépülését.

Mivel ez nem gyógyszer, csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki.
Egyébként is arra is oda kell figyelni, hogy a mindennapi
táplálkozásában cukor helyett mézet használjunk, húsból is kevesebbet,

 

mangalica.jpg


és akkor is inkább baromfit vagy mangalicát együnk.

Nem tesznek jót a szénsavas üdítőitalok sem, mert a bennük lévő foszforsav kivonja a csontjainkból a kalciumot

lohere.gif

Célunk:

Egy olyan társadalomban élni, ahol az emberek egészségesek, energikusak, boldogok és hosszú életűek.

Első lépés:kezd el szeretni önmagad!

Igen:

én ezt megérdemlem, -  megveszem!

Szeretem magam, szeretem a testemet.

Tarts velünk!

Küld el a linket

5 barátodnak, hogy ő is segítsen a célunk megvalósításában!

 

http://megachi.hupont.hu/118/a-mak 

 csillagok_1_sor.gif

lohere.gif

Ha tetszett, nyomj egy Like-ot is.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 492
Tegnapi: 61
Heti: 687
Havi: 3 536
Össz.: 1 169 214

Látogatottság növelés
Oldal: 68.A mák...
Egészség és lehetőség! - © 2008 - 2024 - megachi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »