Egészség és lehetőség!

Ne fuss az egészséged (a kincsed) után, hanem őrizd meg azt! A testünk ha beteg, - csak akkor képes meggyógyulni, amikor ebben segítünk neki. - Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek, mert két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon!

lohere.gif 

A dió biztosítja a bélrendszer egészségét...

Egy asztalon diók, mellettük tisztított diók, dióbél.

 

Az ember gyomor és bél traktusa baktériumokban gazdag. A bélben található úgynevezett jó baktériumok képesek olyan rövid láncú zsírsavakat termelni, amelyek hatással vannak a vércukorszintre, a vércukor szabályozására, de a hormonokra is, illetve az étvágyra, így logikusan a testsúlyra is befolyást gyakorolnak.

A ma embere nagyon sok feldolgozott, rostszegény táplálékot fogyaszt, ez veszélyes lehet azonban, hiszen így gyulladás alakulhat ki a szervezetben. Amennyiben ez az állapot elhúzódik, kónikus betegségek is kialakulhatnak, ilyenek lehetnek például az emésztőrendszeri megbetegedések vagy a különféle szívbetegségek.

A bél mikrobiomját azonban pozitív irányban is megváltoztathatjuk amennyiben elegendő rostos táplálékot veszünk magunkhoz. A dióval kapcsolatban is végeztek kutatásokat, melyek révén kiderül, hogy rendszeres fogyasztása csökkenti a bélrendszerben kialakuló gyulladást, és a bélflóra egyensúlyát is sikerül fenntartania.

A krónikus betegségek, bélbetegségek és gyulladások megelőzésében is nagy segítségünkre lehetnek a diófélék amennyiben napi rendszerességgel fogyasztunk rostokban gazdag diót, dióféléket. Segítségükkel megelőzhetjük a krónikus betegségeket és az olyan emésztőrendszeri megbetegedéseket, mint a bélgyulladás vagy a vastagbélrák.

A dió nemcsak omega-3 zsírsavban, hanem rostokban is rendkívül gazdag, melyek pozitív hatást gyakorolnak a bélrendszer egészségére, illetve a krónikus betegségek is elkerülhetővé válhatnak. A diót fogyaszthatjuk önmagában, illetve nagyszerű ételeket is készíthetünk belőle.

 

 Forráskép megtekintése

 

 

Hozzávalók

 

Elkészítés

  1. A tésztát forrásban lévő, sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, és kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjon össze.
  2. A porcukrot összekeverjük a darált dióval, és még a forró leszűrt tésztához keverjük, hogy a porcukor elolvadjon rajta.Ha szeretjük "lucskosabban", akkor tehetünk hozzá mézet is.
  3. Édesszájúak a végén megkoronázhatják egy kis házi baracklekvárral is.

 csillagok_1_sor.gif

DIÓS-MÁKOS BEJGLI

 
 
 
 Hozzávalók:
  • A tésztához:

  • 1,5 dl tejföl

  • 2 dkg élesztő

  • 1 db tojás

  • 50 dkg liszt

  • 25 dkg vaj (zsiradék)

  • 5 dkg cukor

  • 1 csipet só

  • A mákos töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák

  • 20 dkg porcukor

  • 1 db citrom (héja)

  • 5 dkg mazsola

  • 1 dl forró tej

  • rum (ízlés szerint)

  • A diós töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió

  • 20 dkg  porcukor

  • 1 csomag vaníliás  cukor

  • 5 dkg mazsola

  • 1 dl forró tej

  • rum (ízlés szerint) 

 

Elkészítés:

  1.  A langyos tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a vajat (zsiradékot), a cukrot, a sót és a tojást, majd összedolgozzuk az élesztős tejföllel. A masszából 4 db cipót készítünk, folpackba csomagoljuk, és másnapig a hűtőbe tesszük.

  2. 1-1 tálban alaposan összedolgozzuk a mákos és a diós töltelék hozzávalóit.

  3. Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk mind a 4 tésztát, és mindegyik belsejét megkenjük tojásfehérjével. Két tésztára rákenjük a diós, a másik kettőre a mákos tölteléket. Feltekerjük, és mindegyik tetejét megkenjük tojássárgájával, majd ha megszáradt, megkenjük tojásfehérjével is.

  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 perc alatt készre sütjük a bejgliket.

 

 lohere.gif

Ha tetszett, nyomj egy Like-ot is.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 283
Tegnapi: 236
Heti: 2 032
Havi: 5 096
Össz.: 1 139 493

Látogatottság növelés
Oldal: 366. A dió...
Egészség és lehetőség! - © 2008 - 2024 - megachi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »