Egészség és lehetőség!

Ne fuss az egészséged (a kincsed) után, hanem őrizd meg azt! A testünk ha beteg, - csak akkor képes meggyógyulni, amikor ebben segítünk neki. - Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek, mert két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon!

lohere.gif 

Tej és tejtermékek

egészség-károsító hatásai:


 
 

YouTube-videó (A tej nem élelmiszer) előnézete

www.youtube.com/watch?v=NYPYZJVbH9w 

 

csillagok_1_sor.gif

Rendor

Az egyik legerősebb tévhit:
Ki ne hallotta volna nap mint nap hogy "a tej egészséges" vagy "tápanyagokban gazdag", "a gyermekek számára fontos" stb... Az alábbi tények nagyon befeketítik a tejet.

Meghökkentő adatok:
Ha a tej és tejtermékek valóban egészségesek, akkor minél rend-szeresebben fogyasztva belőlük, az egészség annál kicsattanóbbá kellene hogy váljon. De a felmérések hidegzuhanyként hatnak és ennek az ellenkezőjét mutatják!

Dr. Robert M. Kradjian orvos a honlapján kifejti hogy a szakirodalom például 1988 és 1993 között 2700 tanulmányban foglalkozott a tejjel a "gyógyászat" címszó alatt. Ebbõl ő személyesen közel 500-at vizsgált meg.

Ezt írta:
"Hogyan foglalhatnám össze ezeket a cikkeket? Még a borzalmas minősítésnél is rosszabbak egy picivel. Elõször is, egy szerzõ sem beszélt a tehéntejről mint egy mellékhatás nélküli kiváló ételrõl és mint 'teljes értékû étel'-ről, mint ahogy azt az ipar elhitette velünk. A kiadott riportok fõ fókuszában ezek voltak: bélgörcs, bélfertőzés, belső vérzés, vérszegénység, allergiás reakciók csecsemőknél és gyerekeknél, valamint fertőzések mint például salmonella.

Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérüség vírusától való félelem, vagy a BIV (bovine immunodeficency virus) nevû szarvasmarha AIDS-szerû virusától, valamint a gyermek cukorbetegség előidézésével való kapcsolatától. A tejben levő vérrel és fehér (genny) sejtekkel, valamint a benne levő kémiai anyagok, permetek egész sorával is foglalkoztak. Gyermekeknél ezek a problémák merültek fel: allergia, fül- és mandula fertőzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök, és 1-es típusú cukorbetegség. A felnõtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg gyulladás, és a sokkal komolyabb fehérvérűség, meg a lymphoma-ban és rákban való közremûködése.

csillagok_1_sor.gif

A tehéntej hatása a cukorbetegség előidézésében:
Finnország vezet az egy főre eső tejfogyasztásban és ott a legnagyobb arányú az inzulin függõ cukorbetegek száma is. (forrás: New England Journal of Medicine - 1992. július 30.)
Finn, olasz, amerikai, japán, kínai tudósok kimutatták hogy a tehéntejben levő fehérjék a szervezetet antitestek képzésére serkentik, amik a hasnyálmirigy inzulin-termelõ béta sejtjeit tévedésbõl megtámadják és lerombolják, mert azok nagyon hasonlítanak bizonyos tej fehérjékre. Ezek a béta sejtek termelik az inzulint. Minél fiatalabb korban éri a testet ez a hatás, annál maradandóbb az elváltozás és annál nagyobb az esélye az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának azoknál, akik genetikailag gyengébbek.

Tejben sok a kalcium = erõs csontok?
Ez a tévhit a legerősebb. Sajnos nem igaz! A tapasztalatok pontosan az ellenkezőjét mutatják.
Csak összehasonlításul az emberi tejben van a legkevesebb fehérje és 4-szer kevesebb kalcium van mint a tehéntejben, azaz a csecsemõknek csak ennyi kell.
Az angliai dr. Hegsted kimutatása szerint azokban az országokban messze nagyobb arányú a csontritkulásos esetek száma ahol igen jelentõs a tejtermékek fogyasztása.
Egy 1994-es ausztrál felmérés szerint a tejtermékeket rendszeresen fogyasztó idõsek körében kb. kétszer annyian szenvedtek medence csonttörést, mint akik nem fogyasztottak tejtermékeket. Egy még jelentõsebb Harvard tanulmány 12 éven át 77 761 nőt vizsgált meg: azoknál akik napi 3-szor ittak tejet nagyobb arányú volt a csontritkulás és több csonttörést is szenvedtek.

Az okok kettős eredetűek. A tejben levõ kalcium a szervezet számára egyrészt hasznosíthatatlan környezetben van. Másrészt az állati eredetű felesleges fehérje-mennyiség megnöveli a szervezet kalcium iránti szükségletét hogy semlegesítse a savas fehérjék lebontott részeit, ezáltal felemészti a csontokat! Egy életen át tartó, többnyire állati eredetû fehérjére (pl. tejtermékek, húsok) épülő táplálkozás lassan "felfalja" a csontokat. Ezzel szemben a növényi eredetű fehérjére építő táplálkozásnál jelentősen erősebb lesz a csontrendszer keménysége. Azaz az első és legfontosabb étkezési lépés: visszafogni vagy megszüntetni az állati eredetű fehérjéket tartalmazó ételek fogyasztását, amik többek között a szívpanaszokat, magas vérnyomást okozhatnak és hozzájárulhatnak a rák keletkezéséhez is. Tehát az a mondás hogy a tej hasznos mint fehérje forrás, így nem igaz. Éppen emiatt (is) káros.

William B. Grant, Ph.D. az Alternative Medicine Review-ban kifejti hogy a kis zsírtaltalmú tej 1.5 (ami még így is jelentős mennyiségû fehérjét tartalmaz), is ártalmas, mert egyrészt a lecsökkentett méretû molekulák könnyebben bejutnak a vérkeringésbe, másrészt pedig az ilyen tejnek negyon kevés a B vitamin tartalma. Minden ilyen fehérje lebontásánál, a B vitamin hiánya miatt, hozzájárul a homocysteine felhalmozódásához, ami a szívpanaszokhoz vezet.

Dr. Julian Whitaker orvos, aki a világ egyik legolvasottabb egészségügyi hírrovatait ("Health & Healing") szerkeszti, ezt írta:
"...Ha azt akarod hogy erős csontjaid legyenek, akkor ne igyál tejet... Az a kijelentés hogy a tej egészséges számodra, egy összehordott badarság. Míg a gyümölcsök, zöldségek és a teljes őrlésű magok dokumentáltan lecsökkentik a szívroham, a magas vérnyomás és a rák esélyét, a széles körben hangoztatott tejtermékek egészséges hatása legjobb esetben is erősen megkérdõjelezhetõ. Valójában a tejtermékek egyértelmûen összefüggésbe hozhatók a csontritkulással, szívpanaszokkal, elhízással, rákkal, allergiákkal és a cukorbetegséggel.
A tejtermékek mindennek mondhatók, csak egészségesnek nem."

 csillagok_1_sor.gif

 

Váladék-termelődés, légúti nehézségek,(krákogás) allergia, bélgörcs...
Dr Norman W. Walker szerint nagyon könnyű felismerni a legnagyobb tejfogyasztókat: ők azok akik legtöbbet szenvednek a megnövekedett nyálkatermelõdés miatt, krákognak, - pl. "folyó orr", sok krákogás, nehezebb légzés.
A tej allergiái bizonyos gyermekeknél jelentkeznek a leghevesebben: szinusz problémák, asztma súlyosbodása, hasmenés, vas hiány (a tehéntej sokkal kevesebb vasat tartalmaz mint az emberi tej) okozta vérszegénység és erős bélvérzés, fáradtság, viselkedés-zavarok formájában. A hat éven aluliak krónikus fül fertõzésének kb 40 %-át a tej allergiái okozzák dr. Julian Whitaker orvos szerint!

 csillagok_1_sor.gif

Tüdõrák, vastagbél-rák, petefészek-rák:
A tej maga nem okoz rákot, de elősegíti olyan környezet megjelenését a szervezetben, ami a rákos sejtek kialakulásának kedvez. Yasuo Kagawa, japán biokémikus 1978.-ban egy tanulmányban a következő megdöbbentő adatokat közölte:
Míg 1950 és 1975 között Japánban az egy főre eső tej és tejtermékek fogyasztása 38%-al nőtt, addig a szívrohamok száma 35%-al nőtt, a mellrákos esetek száma 77%-al emelkedett, a vastagbél rák is 77%-al nőtt, a tüdõrákos megbetegedések száma pedig 300%-al növekedett. Természetesen minden nem írható csak a tej számlájára, de az adatok valóban megdöbbentőek.
1989. április 15.-én a Nemzetközi Rák Magazin beszámolt a Roswell Parkban 569 tejfogyasztó és 569 kontrol egyén vizsgálatáról. A tanulmány szerint kétszeres volt a tüdőrák, 3,1-szeres volt a petefészek-rák, 2,49-szeres a prosztata-rák megjelenésének az esélye a tejfogyasztóknál.
Norvégiában 1422 személyt vizsgáltak 11 és fél éven át. Azok körében akik naponta 2 vagy több pohár tejet ittak 3,5 szeresen több volt a nyirokszervi rákos megbetegedések száma, amit az okozhat hogy bizonyos állati fehérjék emésztésénél antigén (ellenanyagképző) fehérje-töredékek keresztül jutnak a bélrendszer nyálka-membránjain.

csillagok_1_sor.gif

 

A tejcukor (laktóz) érzékenység, allergia:
Az emberi test 4-5 éves korig termel tejcukrot lebontó enzimeket, majd erősen beszünteti az ilyen enzimek termelését. Ki az az épeszű emlős, aki még ezután is "szopni" akar? Az állatvilágban ez ismeretlen, csak az emberek fogyasztanak később is tejet, ráadásul egy más fajét.
A sötét, vagy fekete bőrű emberek rendkívül túlérzékenyek a tejcukorra. Legkevésbé a fehérbőrűek érzékenyek, persze egyénenként különbözően. Feltevések szerint az emberiség kb fele túlérzékeny a tejcukorra, akiknél ez hasmenést, erõs gáztermelést, hasi görcsöket válthat ki.

csillagok_1_sor.gif

 

Kontaklencse

Baktériumok:
Ezek egész garmadája, veszélyesebbnél veszélyesebb fajtái kerülhetnek, vagy szaporodhatnak el a tejben.
Csak néhány a legtöbb bajt okozók közül: salmonella, E. coli, staphylococcus, TBC, BLV ("bovine leukemia virus") a szarvasmarha fehérvérűség vírusa (ez az amerikai tehenek 3/4-ében benne van), a sejtfal nélküli paraTB (vagy másnéven MAP "Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis") vírus, ami a legújabb tanulmányok szerint a "gyógyíthatatlan" (emberi) Crohn-kór okozója (az USA-ban tömegesen fertőz), stb.
A két leghírhedtebb tehénbetegség a BIV ("bovine immunodeficiency virus") ez a "gyógyíthatatlan tehén AIDS", meg a BSE ("bovine spongiform encephalopathy"), ezek terjedését máig is vizsgálják. Ez utóbbi vírus okozta a "kerge-kórt".

Az egyetlen dolog ami a vírusok és az ember között van az a pasztörizáció (15 másodpercig 72 °C) . Sajnos ez nem nyújt tökéletes védelmet. India az egyetlen nagy tejfogyasztó ország, ahol a Crohn-kór ismeretlen, mert ők forralják a tejet. De az alább említett IGF-I-re a forralás sem jelent teljes védelmet. Angliában a boltok polcairól vett tejek akár 25%-ában is találtak paraTB vírust szezontól függõen, Irországban 19%-ában. Azaz a pasztörizáció bizonyíthatóan nem ad kellő védelmet!
A tudósokat rendkívül megdöbbentette egy kanadai, majd egy orosz riport, akik először mutatták ki az emberi testben a BIV (a "szarvasmarha AIDS") ellen formálódott antitestecskéket. (A kutatók számos fertőző betegség jelenlétét úgy tudják csak kimutatni, hogy a szervezet bizonyos antitesteket hozott létre ellenük, tehát jelen vannak már.)
Elképesztő még rágondolni is, hogy ez a vírus már leküzdötte a fajok közötti lépcsőt.

csillagok_1_sor.gif

 

Mellrák, prosztata-rák:
Ha eddig a tej még nem lett volna elég rossz, Monsanto, a kémiai mammutcég és az amerikai Élelmiszer és Gyógyszerellenőrző Hivatal még inkább azzá tette, mert ez utóbbi engedélyezte a szintetikus rBST ("recombinant bovine somatotropin", ami másnéven az rBGH, "recombinant bovine growth hormone") nevű genetikailag létrehozott tehén hormont, ami kb 10-25%-al megnöveli a tej termelődését. Az ezzel kezelt tehenek teje 2 - 10 szeresen több IGF-I hormont ("insulin-like growth factor-I") is tartalmaz. Ez a növekedési hormon a sors szeszélyébõl teljesen megegyezik az emberiével. Az IGF-I ugyan nem okoz rákot, de mint nemkívánatos adalékanyag kimutathatóan elősegíti a rákos daganatok növekedését. A legújabb kutatási eredmények szerint a legnagyobb IGF-I koncentrációval rendelkező nőknél 7-szeresen megnövekszik a mellrák esélye, a férfiaknál meg 4-szeresen a prosztata-rák esélye, továbbá megnövekszik a vastagbél-rák esélye is mert az IGF-I egy része képes behatolni a bélbe, ugyanis a tej kazein jelenléte meggátolja a teljes emészthetőségüket. A baj nem jár egyedül, a tehenek egészsége szintén megviseli a kapott szintetikus hormonokat, tőgy-fertőzést okozva. A gazdák kénytelenek antibiotikumokat adni a jószágoknak, ami szintén belekerül a tejbe.

Robert Cohen a könyvében neveket említve, dokumentumokkal is igazolja, hogy Monsanto milyen mértékben hamisított meg mérési eredményeket az rBGH egészségre kifejtett hatásairól, félrevezetve számos tudóst és a nyilvánosságot.

csillagok_1_sor.gif

 

 

Mivel lehet helyettesíteni a tejet?
Például kókusztejjel, ami meg a propagandával ellentétben nem káros, sőt nagyon is egészséges.
Szóba jöhet még a rizs-tej is. De semmiképpen sem szója-tejjel, mert az is rendkívül káros. 

Dr. Norman W. Walker szerint az újszülött csecsemõknél nyilvánvalóan csakis anyatejjel kell helyettesíteni. Ha ez semmiképpen sem megoldható, akkor egy hónapos korig adva a kecsketej ajánlatos, mert ez hasonlít még úgy-ahogy, de mégis legjobban az anyatejhez.
4 hetes kortól a tápital 1/4-e sárgarépa kicentrifugázott leve legyen és 3/4-e pedig kecsketej. Idővel a sárgarépalé mennyiségét fokoza-tosan növelni kell. Csecsemőknek abszolút tilos szója italt adni.

Hogyan lehet a csontokat kalciummal feltölteni?

Súlyosabb esetben egy fél pohár friss citromlébe alaposan megmosott, feltöretlen nyers tojást rakva, egy-két napig hagyva a hűtőben, csak ügyeljen a kis mennyiségre, mert nagyon tömény. (A Twist.hu egykori cikkealapján - "ez az egyetlen hasznavehetõ" gyors kalciumkiegészítő.)

Egyébként 5 lépésen keresztül:

1. - Fogyasszon csakis növényi eredetû kalcium-dús ételeket, ilyenek pl. zöld leveles növények, saláta-félék, (sótlan) mandula, szezám-magok vagy a belõle készült "tahini", dióbél, mogyorók (de kivéve a földi mogyorót), szárított füge, mazsola, spárgakel (brokkoli), hüvelyes termések (borsó, bab stb), narancs, szőlő, karfiol, káposzta, retek, barna (hántolatlan) rizs, főtt burgonya, paradicsom, bogyók, alma, eper stb. Mint látja, széles a választék.

2. - Rendszeres mozgás kell, (Pl. Taoista Thai Chi)  ne legyen leterhelő él-sport.

3. - A kalcium megtartásához a szervezetnek szüksége van D vitaminra, ami egy kis napon való tartózkodásból képzõdik. Ha ez nem kivitelezhetõ, akkor tengeri halakkal, vagy D vitamint tartalmazó (lehetõleg organikus) gyógykivonatokkal kell pótolni.

4. - Minél kevesebb sót fogyasszon, mert az megnöveli a kalcium veszteséget, a vesék felingerlésén keresztül. A vesék tisztán tartása végett kerülje a kávét, üdítõitalokat és fogyasszon elegendõ mennyiségû tiszta vizet, gyümölcs-, zöldségleveket.

5. - Ne dohányozzon! A dohányzás 40%-al nagyobb rizikót is jelenthet a csontritkuláshoz. 

 
csillagok_1_sor.gif 

Végszó:


"Amit észre kell hogy vegyünk az az a tény hogy a gyógyászatban sok politika van. Nem azon múlik valami is hogy tudod-e azt igazolni, hanem hogy a gyógyászati szakma el akarja-e azt fogadni, vagy sem."

A tej mentségére talán csak azt lehet mondani hogy a kazein kivonatából erõs ragasztót lehet készíteni. A tehéntejjel nem érdemes hazárdírozni, minden kis mennyisége ártalmas. Egy biztos, ezzel az információval felfegyverkezve saját magunk dönthetjük el, hogy ki akarjuk-e tenni magunkat ennek a sorozat veszélynek, vagy sem. Én már döntöttem, most rajtad  van a sor!

csillagok_1_sor.gif

 E sorok írása óta értesültem egy másik hasznos, tejből is kivonható származékról, aminek a neve: laktoferrin. Bár a laktoferrines kutatások igen bíztatóak, de a tejfogyasztás rizikói túlságosan nagyok a benne levő hasznos laktoferrinhez képest, és ez utóbbit inkább kivonat formájában javaslom fogyasztásra, amit csak kis hőkezeléssel, fagyasztás nélkül állítottak elő, serkentőszerek, - antibiotikumok nélkül, és legelőn nevelt tehenek szöcstejéből kivonva, mert a tehéntejben csak nagyon kis mennyiség van.

csillagok_1_sor.gif

Fényképes bizonyítékok:

dsci0095.jpg

 

 Napi 3 és 5 dl tej,-este joghurt, ill. kefir elfogyasztása után másnap vett vizelet minta 14 nap után!

- látható a sok kő kicsapódás az üveg oldalán,-  ami a vesében vesekövet okoz!

 

 csillagok_1_sor.gif

dsci0094.jpg

Egy hónapja nem fogyasztott tej utáni vizelet minta 14 nap után!

 csillagok_1_sor.gif

A tej helyett reggelenként felváltva zöld tea, - következő nap csipke tea, - következő nap édeskömény tea, és így tovább  csalán tea, hársfa tea...

 

 csillagok_1_sor.gif

Végezd el Te is ezt a kisérletet!

Megdöbbentő!

csillagok_1_sor.gif

Célunk:

Egy olyan társadalomban élni, ahol az emberek egészségesek, energikusak, boldogok és hosszú életűek.

Első lépés: kezd el szeretni önmagad!

Igen:

én ezt megérdemlem, - és megveszem az ALVEO-t!

Lásd ALVEO menü.

Szeretem magam, szeretem a testemet.A test a lélek temploma! 

Tarts velünk!

Küld el a linket

http://megachi.hupont.hu/136/a-tej-veszelyei  

5 barátodnak, hogy ő is segítsen a célunk megvalósításában!

 

lohere.gif 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 161
Heti: 717
Havi: 2 704
Össz.: 1 137 101

Látogatottság növelés
Oldal: 93.A TEJ veszélyei...
Egészség és lehetőség! - © 2008 - 2024 - megachi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »