Egészség és lehetőség!

Ne fuss az egészséged (a kincsed) után, hanem őrizd meg azt! A testünk ha beteg, - csak akkor képes meggyógyulni, amikor ebben segítünk neki. - Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek, mert két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon!

lohere.gif

 

Cso­ki­torta cuk­ki­ni­ből...

To­tá­li­san új di­men­zi­óba kerül a cso­ki­torta ezzel az egy­szerű trük­kel! Re­szelj a tész­tá­jába cuk­ki­nit és meg­tör­té­nik a va­rázs­lat! Ke­ve­sebb lisz­tet hasz­nálsz így gluténsyegény lesz, a pis­kóta pedig álom­könnyű igy. És 3 nap után sem szá­rad ki!

Ugye, sosem gondoltad volna, hogy egyszer süteményhez használod majd a cukkinit!  Ez a zöldség teljesen semleges ízű, könnyű és egészséges. 

 

Most megmutatom, hogyan készíts finom csokitortát belőle. 

 

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 3/4 csésze cukor (vagy 3 ek. nyírfacukor)
  • 3 tojás
  • 2 csésze cukkini, lereszelve
  • 1 dl kókuszolaj vagy 10 dkg vaj
  • 2 tk vanília kivonat
  • 2 ek keserű kakaópor (cukormentes!)
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 2 csipet só

Így készítsd:

  1. A cukkinit reszeld le, a sütőt kapcsold be 170 fokra.
  2. Keverd ki a tojássárgákat, a cukrot, a csipet sót és a langyos vajat. Akkor jó, ha kicsit habosodik. 
  3. Dolgozd el ebben a tojásos alapban a kakaóport, a vaníliát és a sütőport, eléggé sűrű masszát kapsz.
  4. Verd fel a tojások fehérjét, majd a habot a liszttel felváltva apránként keverd a masszába. Ha túl sűrűnek találod a tésztát, natúr joghurtot keverhetsz hozzá, akár 4-5 kanállal is, de ez opcionális.
  5. Legvégül a reszelt cukkinit is forgasd bele a tésztába.
  6. A csokis masszát simítsd bele egy kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt formába. Ha szilikonos sütiformád van, az még jobb! 170 fokon, körülbelül 35-40 perc alatt süsd készre.
Fntasztikus az állaga, nem morzsalékosodik és nem szárad ki! Keverhetsz a tésztájába diót is. (Fotó: Pinterest)
Fantasztikus az állaga, nem morzsalékosodik és nem szárad ki! Keverhetsz a tésztájába diót is. 
 

Csokikrém:

  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek. kristálycukor
  • 5 ek. porcukor
  • 1 vaniliás cukor
  • 3 dl tej
  • 5 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 15 dkg vaj

Így készítsd:

1.  A 2 tojás sárgáját és a 3 evőkanál cukrot keverd habosra, add hozzá a tejet, kisebb adagonként szitáld bele a kakaóport és a lisztet.

3. Lassú tűzön főzd sűrűre a keveréket, folyamatosan kevergetés mellett. Az elkészült masszát hűtsd le és kézi habverővel időnként keverd át.

4. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a csokis masszát, és elektromos habverővel dolgozd össze.

FONTOS! Jól hűtsd ki, mielőtt felhasználod!

Egy réteg csokikrémet kenj belülre, egyet pedig a torta tetejére.Esetleg szórj rá egy kis diót, de nem kell továbbragozni.

Ha koszorúformában sütötted, öntsd nyakon sűrű csokimázzal!

csokimáz:

  • 20 dkg porcukor 

  • 3 evőkanál kakaópor

  • diónyi nagyságú vaj (kókoszolaj)

  • 3,5 evőkanál forró víz

Elkészítése gyakorlatilag annyi, hogy a hozzávalókat simára elkeverd, és máris vonhatod be vele a süteményed. Ám ha van még egy kis időd, forrald fel, úgy teljesen sima lesz. De csak visszahűtve tedd a sütire.

Ha tepsiben sütötted, akkor kockákra vágva tálald.

Gyümölcsösen is finom! De tejszínhab, esetleg a vanilia sodo illik hozzá!

 

 

lohere.gif

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 61
Tegnapi: 70
Heti: 842
Havi: 3 691
Össz.: 1 169 369

Látogatottság növelés
Oldal: 189.Cukkinis csokitorta...
Egészség és lehetőség! - © 2008 - 2024 - megachi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »