Totálisan új dimenzióba kerül a csokitorta ezzel az egyszerű trükkel! Reszelj a tésztájába cukkinit és megtörténik a varázslat! Kevesebb lisztet használsz így gluténsyegény lesz, a piskóta pedig álomkönnyű igy. És 3 nap után sem szárad ki!
Ugye, sosem gondoltad volna, hogy egyszer süteményhez használod majd a cukkinit! Ez a zöldség teljesen semleges ízű, könnyű és egészséges.
Most megmutatom, hogyan készíts finom csokitortát belőle.
Hozzávalók:
Így készítsd:
Csokikrém:
Így készítsd:
1. A 2 tojás sárgáját és a 3 evőkanál cukrot keverd habosra, add hozzá a tejet, kisebb adagonként szitáld bele a kakaóport és a lisztet.
3. Lassú tűzön főzd sűrűre a keveréket, folyamatosan kevergetés mellett. Az elkészült masszát hűtsd le és kézi habverővel időnként keverd át.
4. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a csokis masszát, és elektromos habverővel dolgozd össze.
FONTOS! Jól hűtsd ki, mielőtt felhasználod!
Egy réteg csokikrémet kenj belülre, egyet pedig a torta tetejére.Esetleg szórj rá egy kis diót, de nem kell továbbragozni.
Ha koszorúformában sütötted, öntsd nyakon sűrű csokimázzal!
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
diónyi nagyságú vaj (kókoszolaj)
3,5 evőkanál forró víz
Elkészítése gyakorlatilag annyi, hogy a hozzávalókat simára elkeverd, és máris vonhatod be vele a süteményed. Ám ha van még egy kis időd, forrald fel, úgy teljesen sima lesz. De csak visszahűtve tedd a sütire.
Ha tepsiben sütötted, akkor kockákra vágva tálald.