Egészség és lehetőség!

Ne fuss az egészséged (a kincsed) után, hanem őrizd meg azt! A testünk ha beteg, - csak akkor képes meggyógyulni, amikor ebben segítünk neki. - Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek, mert két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon!

lohere.gif

 

Tudatos táplálkozás...

 

Az egészséges élelmiszerek meggátolják a daganatos betegségek továbbterjedését...

 

Nincs annál szörnyűbb hír, ha valakivel közlik, hogy rákos. Nem hiába tartja a mondás, hogy az egészség a legdrágább kincs, amire nagyon vigyázni kell, ha csak nem akar valaki sok szenvedés után távozni az élők sorából.

 

5 egészséges élelmiszer, amely meggátolja a daganatos betegségek továbbterjedését!

 

 
 csillagok_1_sor.gif
Képtalálat a következőre: „eper képek”

1. Eper

Az eper tele van antioxidánssal, és úgynevezett ellagsav is van benne. E két fontos hatóanyag képes mérsékelni a rákos sejtek szaporodását. Az optimális hatás érdekében napi 1 bögre eper elfogyasztása ajánlott. Nigel Denby dietetikus szerint az eper védi a szívet, csökkenti a gyulladásokat is, ezért érdemes ezen egészséges gyümölcsöt rendszeresen enni.

 

2. Főtt paradicsom

A nyers paradicsom is remek hatással van az egészségre, köszönhetően a likopénnek, de ha megfőzöd, akkor a rákellenes hatása még erősebbé válik. Elég heti fél bögre főtt paradicsom, és máris sokat teszel a saját egészségedért. A férfiaknak különösen ajánlott, mivel véd a prosztatarákkal szemben is.

Képtalálat a következőre: „bok choy képek”

3. Bok choy, azaz bordás kell, vagy kínai káposzta

Ebben a zöldségben megtalálható a brassinin nevű anyag, ami képes elbánni a rákos sejtekkel, főként a mellrákkal szemben nyújt védelmet. Hetente háromszor, egy bögrényi káposztát érdemes megenni.

4. Lepényhal

Ez a finom hal tele van jótékony Omega 3 zsírsavval, ami csodásan enyhíti, csökkenti a gyulladásokat, és védi a szívet, valamint a keringést. De emellett bármilyen más hal is jó, mint például a lazac, a pisztráng, a makréla, vagy a szardínia. A lepényhal fogyasztásával megelőzheted a belekben kialakuló daganatos betegségeket, és a máj egészségére is jó hatással van. Hetente egy lepényhal vacsoránál nincs is jobb egészségmegőrző, rákvédő eleség.

 

Képtalálat a következőre: „articsóka képek”

5. Articsóka

Az articsóka nagyon gazdag antioxidánsokban, és ennek köszönhetően védi a szervezetet a rákos sejtektől is. Leginkább a prosztata-, a mellrák, valamint a leukémia ellen véd. De megakadályozza a degeneratív betegségek kialakulását, és késlelteti az öregedési folyamatokat is. Napi ¼ bögre articsóka elfogyasztása a szívre is remek hatással van.

 

csillagok_1_sor.gif

Mennyire fontos lenne, hogy életünk minden egyes percét, így a táplálkozást is tudatosan éljük meg, hiszen így vagyunk képesek összeolvadni saját isteni lényegünkkel.

 

kepek_pekingi-utazas-szallas-repulojegy_1216323304.jpg

 

Ha az étkezést szertartásként, csak erre figyelve, az ételt alaposan megrágva végezzük, hálát adva Istennek azért, hogy ezt lehetővé tette számunkra, akkor az ételben lévő energiák felszabadulnak, és szervezetünk megkapja mindazt, ami számára tápláló, jó és tiszta.

"A bölcsek mindig is azt mondják, hogy ha tudjuk, hogy hogyan együnk, néhány falat is elég ahhoz, hogy elég energiát nyerjünk belőle ahhoz, hogy az egész világmindenség mozogjon.

Egy valóban bölcs ember nyugodtan eszik, és jól megrágja az ételt, nemcsak az emésztés miatt, hanem azért is, mert tudja, hogy a szája egy valódi laboratórium, mely felszívja a szubtilis energiákat az ételből, mielőtt az étel darabjait a gyomorba küldené tovább.

A szubtilis síkok szempontjából a száj olyan, mint a gyomor a fizikai sík szempontjából: egy rendkívül kifinomult eszköz, melyben több milliárd mirigy található, főleg a nyelv alatt, ezek az étel szubtilis részét fogják fel.

Ezért az ételt lassan kell megrágnunk, és ha kevés idő áll rendelkezésre, semmiképpen se nyeljük le az ételt megrágás nélkül, inkább együnk kevesebbet.

Az étel megfelelő felhasználása nem annyira az elfogyasztott mennyiségtől függ, hanem attól, hogy abból mit tudunk a szervezetünkbe beépíteni. "

  Ebéd időben leültem az asztalhoz, vettem néhány mély lélegzetet, és az első falatot elkezdtem rágni, és csak erre figyelve, köszönetet mondtam Istennek, és annak a növénynek és állatnak, amely így a fényét nekem adta táplálékul.

És itt jöttem rá egy elképesztő dologra, amit szerintem eddig még nagyon kevesen figyeltek meg!

 

Egészen addig rágtam a számban lévő falatot, amíg az teljes egészében fel nem szívódott a szájüregemből.

Ez egy egészen hihetetlen felfedezés volt számomra, hiszen így gyakorlatilag szinte nem nyeltem le semmit, de az ételt mégis megettem. Ezzel a módszerrel kb. fél óráig étkeztem, de az előttem lévő ételnek, még mindig csak kb. a negyedét fogyasztottam el, viszont teljesen jól lakottnak éreztem magam.

Most, a tizedik napon, már el merem mondani, hogy ez a fél óra volt az, amely gyökeresen megváltoztatta az életemet, mivel azóta csak így eszem, és már szinte képtelen vagyok a régi gyakorlat szerint lenyelni az ételt.

És, hogy mit tapasztaltam azóta önmagamon?

  • Az eddig elfogyasztott ételmennyiségnek, most kb. az egy ötöd részével beérem éhezés nélkül. Egyébként, amikor éhséget érzek, akkor mindig eszem pár falatot, viszont az éhségérzetem is egyre ritkábban jelentkezik.
  • Sok vizet kívánok, de ezt is lassan kortyolgatva, szinte lenyelés nélkül iszom. Nyelési ingerem van, de a vizet a nyelvem alá kormányozom, és az ott pillanatok alatt felszívódik.
  • Hihetetlenül energikusnak, és könnyűnek érzem magam.
  • Megszűntek azok a kellemetlenségek, amelyeket a gyomromba bevitt táplálékok okoztak. Hogy a székrekedést megelőzzem, 2 naponként megiszom egy evőkanálnyi, telítetlen zsírsavakból álló olajkeveréket, és némi rostot is lenyelek (zabpehelyt), így érdekes módon, reggelenként teljesen normális székletem van, sőt észrevehetően, a bélrendszerem is igyekszik megszabadulni a régi lerakódott salakanyagoktól.
  • Egyre inkább azt érzem, hogy bizonyos ételeket, nem kívánok, bár így bármit lehet enni.
  • És ami a legörömtelibb az, hogy 10 nap alatt 3,5 kilóval lettem könnyebb.

Ehhez el kell mondanom, hogy bizony jelentős súlyfelesleggel (15kg)küszködöm évek óta.  

Ezért bámulatos és döbbenetes számomra, mennyire hihetetlenül egyszerű és könnyű, ez a teljesen más alapokon működő táplálkozási forma. 

 

Semmi kétségem afelől, hogy nem fogok visszatérni a régi gyakorlathoz, mert számomra ez egy ideális folyamat  tudatosságom kiterjesztésére, nem beszélve a kellemes mellékhatásokról.

 

 lohere.gif

20 nap telt el, amióta elkezdtem a tudatos táplálkozást.

  Ugyanis azóta 6 kilót fogytam, nagyon jól érzem magam, pedig tényleg elképesztően keveset eszem. A húst egyre kevésbé kívánom, bár néhány falatot eszem még, de ez elenyésző mennyiség. Sokkal inkább kívánom a főzelékféléket, zöldséget, gyümölcsöt, salátákat.

 

Az emésztésem érdekes módon tökéletes, tehát a szájüregemből feszívódott, vagy észrevétlenül a nyelőcsövembe lecsurgott táplálék, valamilyen módon bejut a bélcsatornába, anélkül, hogy a gyomromat megterhelném, és naponta egyszer,  teljesen normális székletem van. Természetesen azokat a rostokat, vagy a cellulózt, melyeket a nyálban lévő enzimek képtelenek tovább bontani, lenyelem.

Szóval nekem ez bejött, és eddigi tapasztalataim alapján, csak pozitívumokat tudok elmondani. Jó érzés minden étkezésnél hálát adni a Teremtőnek és a táplálékomnak, így szinte még az ízeket is finomabbnak érzem.

Arra tehát már bíztathatok mindenkit, hogy lassabban, és nagyon alaposan megrágva egyen mindent. Nem a mennyiség számít, hanem a bevitt energia minősége.

Könnyedén lehet megszokni, ha így eszünk, és mivel picit időigényes, meg fogunk elégedni egy negyed tányérnyi étellel is. Igazán ily módon lehet hosszabb ideig élvezni az ízeket is. A jóllakottság érzése nem marad el, viszont annál inkább elmaradnak azok a kellemetlenségek, amivel rengetegen küzdenek a megemésztetlen, nagy mennyiségű étel, gyors belapátolása miatt.

 

 lohere.gif

Megint eltelt 10 nap, tehát összesen 30 nap azóta, hogy áttértem a tudatos táplálkozásra.

Ismét csak azt tudom mondani, hogy nekem ez bevált, mivel továbbra sem vágyom visszatérni a régi mennyiségekhez, és a gyorsabb evéshez, mert egyáltalán nincs rá szükségem. Változatlanul kitűnően érzem magam. Óriási élmény számomra, hogy kezdek beleférni azokba a ruháimba, amelyeket jó néhány éve nem tudtam viselni, és már nem annyira elborzasztó az a kép sem, amit a tükörben látok. Igaz, ez alatt a 10 nap alatt, kicsit csökkent a leadott kilóim száma, de úgy hiszem, összességében, 30 nap alatt: 7,5 kg, nem rossz eredmény.

 

Mivel tulajdonképpen mindent eszem, a szervezetem ugyanúgy megkapja a szükséges tápanyagokat, és a hálaadással, az odafigyeléssel pontosan azokat az információkat viszem be pluszként, amelyekre sejtjeimnek leginkább szüksége van.

Kihangsúlyozom, hogy semmilyen más táplálékkiegészítő, vagy fogyasztó tablettákat, sem egyéb praktikákat nem használok, viszont  tornázom, uszok egy kicsit. Sok vizet,  zöld teát, szoktam inni, (ezeket rendesen lenyelem), kvés citrommal és édesítés nélkül.

Azt hiszem, a tapasztalataimat összegezve, most már nyugodtan elmondhatom, hogy ennél egyszerűbb, kiegyensúlyozottabb, és gazdaságosabb étkezés és egyben fogyókúra, ami egyáltalán nem jár együtt éhezéssel, vagy bizonyos ételek megvonásával, és fölösleges pénzköltéssel, nem igen létezik.

 

De ehhez kell az a szemléletmód, amellyel a táplálkozást egyfajta szentségnek tekintjük, és amellyel megadjuk a tiszteletet a táplálékunknak, a testünknek, és nem utolsósorban Istennek.

Az a fajta hálaadás, amelyet őseink mindig elmondtak az asztalnál, vagy a kenyér megszegése előtti kereszt belekarcolása, a többnyire kerek formájú házi kenyérbe, annak a tudását hordozta, hogy nemcsak a test, hanem a lélek, azaz Isten is megkapja a szellemi táplálékát.

 Vagy gondoljunk arra, hogy egymással úgy koccintottak, hogy ISTEN-ISTEN, (ezt még nagyapámtól, és édesapámtól is így hallottam), ezzel örvendeztek egymás isteniségének.

Ezek a szertartások sajnos, mára már szinte teljesen kivesztek a mindennapjainkból, pedig most már ennek a lényegét is pontosan meg tudjuk érteni, hiszen az ételünk, italunk megáldásával, a hálaadással és a köszönet kinyilvánításával, megváltoztatjuk annak rezgését, (gondoljunk csak a vízről tanultakra, - lásd vízkúra menü, - a víz struktúra videó), és olyan tartományba helyezzük, amely harmonizálni fog saját sejtjeink rezgésével.

Ezzel az étkünket egészségessé, és táplálóvá tudjuk tenni. Ezzel a módszerrel azt is el tudjuk érni, hogy azok az ártalmas anyagok, amelyek belekerültek a táplálékunkba, semlegesítődjenek, és ne tudjanak megbetegíteni bennünket.

Érdemes tehát ismét visszatérni régi jó szokásainkhoz, és étkezés előtt szívből elmondani egy hálaimát.

Édes Jézus, légy vendégünk,
Áldd meg, amit adtál nékünk!
Adjad Uram, hogy jól essék,
Jézus neve dicsértessék! Ámen.

 

jezus.gif

 

Aki ételt, italt adott,
Annak neve legyen áldott!
Mi jól laktunk, hála Isten,
Annak is adj, kinek nincsen! Ámen.

 

csillagok_1_sor.gif

Köszönöm neked Istenem!

csillagok_1_sor.gif

 

lohere.gif

 

 Ha tetszett, nyomj egy Like-ot is.


 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 229
Tegnapi: 153
Heti: 715
Havi: 5 003
Össz.: 1 133 500

Látogatottság növelés
Oldal: 25.Tudatos táplálkozás...
Egészség és lehetőség! - © 2008 - 2024 - megachi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »