A csipkebogyóban sokféle vitamin található (A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin), de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin.
A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
Télen szervezetünk vitaminraktárai kiürülnek, ezért fogékonyabbá válunk a betegségekre. A csipkebogyó tea rendszeres fogyasztásával felturbózhatjuk immunrendszerünket, fokozhatjuk szervezetünk védekezőképességét.
Elkészítése:
1 bögre teához 1 evőkanál csipkebogyóhús szükséges.
Előző este áztassuk be a csipkebogyót hideg vízbe! Így tudjuk kivonni a C-vitamin tartalmát, (az áztatási idő 10-12 óra legyen!)
Ezt a levet öntsük át egy másik bögrébe, mert a látszat ellenére sok értékes anyag van benne!
Majd forraljon 2 dl vizet, és a leszűrt csipkebogyót forrázzuk le! Áztassuk további 10-15 percig, hogy hozzájussunk a további értékes anyagaihoz!
Szűrjük le, majd keverjük össze a két kapott folyadékot, ha nagyon savanykásnak érezzük, akkor ízesítsük mézzel!
Ha tetszett, nyomj egy Like-ot is.