Ivóvíz...
A víz üzenete: 3 db video link
http://www.youtube.com/watch?v=aBuGpJsXJuQ
http://www.youtube.com/watch?v=fA1hnDY-qdY&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=DYgTfB83u4w&feature=relmfu
"A betegségeink 90%-át megisszuk"
Louis Pasteur
francia kémikus és bakteriológus. *1822, +1895.
Az erjedési folyamatok kutatása közben fedezte fel. hogy az erjedést egysejtű gombák, (élesztők) és baktériumok okozzák s hogy annak különböző formáiban, (alkoholos-, ecetes-, tejsavas-, vajsavas erjedés) más-más fajlagos mikroorganizmus szerepel. Evvel P. a modern bakteriológia egyik megalapítója lett.
A baktériumok fajlagosságának tételét kiterjesztette a rothadási folyamatokra, valamint a fertőző betegségekre is.
Több fertőző betegség kórokozó baktériumát, (rosszindulatú vizenyő, baromfikolera stb.) ő fedezte fel. P. nevéhez fűződik a védőoltás egyik módjának felfedezése is.
E kísérletei során dolgozta ki a még ma is használatos védőoltási módszerét a baromfikolera és a lépfene ellen.
Folyadékoknak, például bornak, kártékony baktériumoktól való mentesítése céljából ajánlotta a felmelegítést., (Ugyanezt négy évvel elébb a magyar kutató, Preysz Mór is felfedezte már, de közleménye csak magyarul jelent meg s így alig vált ismertté.)
Ma ezt az eljárást pasztőrözés néven különösen a tejiparban alkalmazzák.
"A véletlen csak a felkészült embereknek kedvez" Luis Pasteur
A csapvízről:
A klórral kezelt víz elektronaktivitása igen alacsony (az rH2 értéke magas). Az ilyen víz fogyasztása hosszútávon a szervezet bio-elektronikai koordinátáinak az eltolódásához vezet.
A klórral fertőtlenített víz bio-elektronikai koordinátái a betegségének az utolsó szakaszában lévő rákos beteg vérének a koordinátáival azonosak.
Ez természetesen nem jelenti azt, hogy egy pár liter klórozott víztől rákot kapunk (a rákot különben sem a postás hozza.) Ezzel szemben a rendszeres fogyasztása a szervezet elektron készletét lassan felemészti. Ez a folyamat évekig, sőt évtizedekig eltarthat, de megfelelő étrend hiányában előbb-utóbb igen súlyos egészségkárosodáshoz vezet. Személyi adottságoktól függően a fent leírt betegségek egyikének megjelenését a klórozott víz fogyasztása előbbre hozhatja.
Természetesen, a betegségek megjelenésében ez csak egy, a számos együttható tényezőből. Érthető tehát, hogy éltető vizet vegyi fertőtlenítéssel nem lehet előállítani. A vízben lévő esetleges baktériumokat fizikai szűréssel kell eltávolítani. Ez egy kerámia szűrővel igen egyszerű.
Hogyan védekezzünk?
Víztisztítóval...
40 000Ft
2. Asztali víztisztítót jól lehet alkalmazni létszámtól függetlenül, mivel kapacitásuk 4000 liter körül szokott mozogni. Fontos azonban, hogy a hagyományos, csak aktív szenet tartalmazó víztisztítók szűrőbetét élettartama csak 4-5 hónap, mivel az aktív szén táplálékul szolgálhat a vírusok, baktériumok számára és az élettartam lejárta után koncentráltan visszaengedi a megkötött méreganyagokat a vízbe. Ha biztonságos terméket szeretnénk, akkor olyat válasszunk, amelyik valami fejlettebb összetevőt is alkalmaz a tisztításra és mind emellett legyen a szűrőbetéte ezüsttel kombinált, ami további védelmet biztosíthat.
Az asztali víztisztító előnye tehát a magas kapacitás továbbá, hogy a tisztított csapvíz real time-ban (jelen időben) tehát akkor nyerhető, amikor szükség van rá, a tisztítás elég gyorsan megy végbe, percenként 1-1,5 liter ivóvíz nyerhető.
A készülék hátránya, hogy a csaptelep végére kell csatolni ezért ott valamennyi helyet foglal. Azonban nem kell használat előtt fel és utána leszerelni, mivel útváltó karja lehetővé teszi a választást tisztított és normál, tisztítatlan csapvíz között.
3. Pult alá szerelhető víztisztítók esetében,
mint a neve is mutatja az ilyen készülék a konyhapult alatt kap helyet a mosogatótárca alatt, miközben a tisztított víz egy külön csapon keresztül nyerhető, ami a mosogató tárca sarkába kerül a hagyományos csaptelep mellé.
A pult alá szerelhető készülékeknek két típusa van:
a.) Ozmózis víztisztító, amely valójában mindent kiszűr a vízből (az ozmózis membránnak köszönhetően) ezért desztillált víz jellegű vizet kapunk. Az ásványi anyagok is eltűnnek az ivóvízből ezért gyakran nem szokták kedvelni az ilyen rendszereket. További hátrány, hogy a tisztított víz a készülékhez tartozó, rendszerint műanyag tartályban várakozik a fogyasztásra. A pangó vízben gyakran megemelkedik a baktériumok száma, ezért az ilyen rendszerek hasznossága megkérdőjelezhető, karbantartása és rendszeresen szükséges fertőtlenítése nehezen és költségesen oldható meg.
b.) Átfolyós víztisztító esetében nincs tartály, jelen időben történik a vízszűrés, valamint a hasznos ásványok is megmaradnak az ivóvízben. Az ilyen berendezés szintén a pult alá kerül és egy kis csapon át kapjuk a tiszta vizet. Jó választás lehet kis és nagy háztartásban, továbbá ahol nincs hely a csaptelep mellett egy asztali víztisztító számára.
Hogyan növelheti Ön saját- és családja életminőségét jelentősen a mindennapokban egy vízkezelő berendezéssel, miközben még megtakarítása is keletkezik?
...avagy miért és hogyan ne pocsékolja el Ön se azt az alapvető életenergiát amit a tiszta víztől kaphat
Hogyan spórolhatja meg Ön a palackozott ásványvizek költségét, miközben mentesül a hazacipeléstől is? ... és mi a gond még az ásványvizekkel?
Ön is bizonyára tisztában van azzal, hogy a csapvíz minősége általában rossz, van ahol ihatatlan, ezért csak utókezeléssel, illetve szűréssel fogyasztható. Vizet inni, főzni azonban kell, létszükséglet!
Egy átlag család kb. 80-100 ezer forintot költ évente ásványvízre. Napi 4X2 liter, átlag 40 Ft-tal számolva, az 320 Ft/nap. Egy év alatt ez 116. 800,- Ft. Ez a két liter, kielégíti az egészséghez szükséges napi mennyiséget. Nyolc liter tiszta vízről kell gondoskodni naponta. ( az sem kis feladat egy embernek, ha nem lennénk önellátók )
A víz élettani szerepe
Közismert tény, hogy a víz szervezetünk legfontosabb alkotóeleme.
Nem csak az élet kialakulásához, hanem a fenntartásához is nélkülözhetetlen.
Döntő mértékben befolyásolja az életminőségünket és az egészségi állapotunkat.
A víz szerepe az emberi testben létfontosságú.
Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi.
A felnőttek testének kb. 60-70%-a víz, pl. egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb. 54 liter vizet tartalmaz. Az agy 78%, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz. A szervezetnek szüksége van a vízre.
Bőrünk mintegy 7 liter vizet tartalmaz, agyunknak 90%, a testünknek, pedig 60%-a víz!
Nem csak azért kell innunk, hogy ki ne száradjunk, hanem azért is, hogy a víz kimoshassa a szervezetből az amúgy lerakódó méreganyagokat. Egy ember évente több mint 1000 liter folyadékot megiszik, és a veséken naponta180 liter testnedv folyik át.
|
Dehidratáció
... avagy a vízhiánynak rendkívül komoly következményei vannak.
A testünk már 1% vízhiánynál szomjúsággal jelez.
2%-os folyadékveszteség megzavarhatja a rövid távú emlékezetet, nehézséget okozhat az alapműveletek elvégzésénél.
3%-os hiány csökkenti az anyagcserét.
5%-os hiány enyhe lázat idézhet elő.
10%-os hiány esetén a vesék működése leáll és izomgörcsök lépnek fel.
...és mindössze 20%-os veszteségnél a szervek működése fokozatosan leáll, és ez halálhoz vezethet.
Mint láthatjuk a víz valóban az élet alapfeltétele.
A szervezetünk harmonikus működéséhez napi 2,5-3 liter vízre lenne szükségünk.
Nem kávéra, teára, vagy alkohol tartalmú italokra, mert ezek vízhajtó hatásúak.
Szintén felesleges és terhelő az ízesített üdítőitalok és rostos italok fogyasztása.
Érdekesség: Az emberiség fele krónikusan vízhiányos.
A Washingtoni egyetem felmérése szerint:
1 pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-nak az éhségérzetét.
5 pohár víz napi elfogyasztása
45%-al csökkenti a vastagbélrák
79%-al a mellrák
50%-al a hólyagrák esélyét
8-10 pohár elfogyasztása a hát és ízületi fájdalomban szenvedők 80%-nak csökkentette a fájdalmát.
Tényleg annyi és olyan vizet iszik Ön, mint amennyi és amilyen szükséges lenne? |
Miért és mennyit?
Milyen módon segíti egészségünket a víz?
A gyakori vízfogyasztás meggátolja a kiszáradást
A víz segít megszabadulni a nátriumtól.
A víz enyhíti a gyomorfájdalmakat.
A víz segít nagyobb mennyiségű kalóriát elégetni.
A víz többlet energiát biztosít és csökkenti a zsírlerakódásokat.
A vízfogyasztástól a bőr hidratációja normalizálódik, simább, puhább. rugalmasabb lesz.
Víz nélkül nem tudunk gondolkodni, mert agyunk több mint 90 százalékban vízből áll.
Mennyi vizet fogyasszunk?
Fontos: a szervezetünknek akkor is szüksége van a vízre, amikor nem érezzük szomjasnak magunkat.
A szervezet állandóan üríti magából a folyadékot, melynek mennyisége normális hőmérsékletnél, megerőltetés nélkül 2,5 liter naponta, kánikulában, sportolás közben akár 45 literig is felmehet.
Az elvesztett vizet folyamatosan pótolnunk kell.
Csak a tiszta víz képes megvédeni szervezetünket a kiszáradástól és betölteni a fentebb említett feladatokat
Néhány olyan ital, mint például a kávé, a kóla vagy az erős szesz, még plusz folyadékot von el a szervezettől.
Úgynevezett dehidratáló folyamatot indítanak el.
A tiszta víz a földön található egyik legértékesebb anyag.
A víz útja a forrástól az Ön poharáig
A manapság tapasztalható gondatlan bánásmód, az ivóvízforrások mérgezése világszerte veszélyezteti ezt az értékes erőforrást.
Magyarország területén az ivóvizet, legnagyobb részt a talajvízből vagy forrásvízből nyerik, csak egy nagyon kis mennyiség származik közvetlenül felszíni vizekből.
A tiszta talajvíz tehát a tiszta ivóvíz fontos előfeltétele lenne.
Sajnos Magyarország területén a vezetékes víz biztosításához egyre kedvezőtlenebb minőségű a rétegvíz ("mélységi víz") és felszíni víz (folyók, tavak) áll rendelkezésre.
A legnagyobb szennyezők
Az intenzív mezőgazdasági tevékenység során a talajba jutó nitrát vegyületek és növényvédő szerek nagy területek felszín alatti vízkészleteinek elszennyeződését okozzák.
A vegyipar kemikáliák széles skálájával szennyezi a vizeket.
A PVC gyártás, valamint a cellulóz-és papíripar komoly környezetszennyezők, például a részben nehezen lebomló,mérgező és rákkeltő szerves klórvegyületek kibocsátása miatt.
A nem biztonságos hulladéklerakókból számtalan szennyezőanyag szivárog a talajvízbe: savak, szerves szennyezőanyagok, nehézfémek , stb.
Annak érdekébe, hogy a baktériumokat elpusztítsuk, a vízhez KLÓR T (!) adunk, amely több kárt okoz, mint "hasznot".
Mindezt tetézi a régi közművezetékeknél használt ólomvezetékek , illetve ólomforrasztás.
Ha a csövek ólomtartalmúak, akkor ez a mérgező fém is az ivóvízbe kerülhet.
Talán nem túlzás azt állítani, hogy az otthonunkba érkező vízre messze nem érdemes a "tiszta víz" jelző.
Ásványvíz
Tények és tévhitek?
A vezetékes víz ezen tulajdonságait felismerve egyre többen fogyasztunk ásványvizet bízva abban, hogy így egészségesebb és tisztább folyadékhoz jutunk.
A jelenlegi tapasztalat azonban egészen más képet mutat.
Az ásványvizekkel kapcsolatban hosszú évtizedekig nem volt kémiai minőségi elvárás felállítva.
A jelenlegi elvárások is sokkal enyhébbek, mint az ivóvízzel szembeni elvárások.
1998-ban , Svájcban vizsgált 47 ásványvízből 23 nem haladta meg a csapvíz minőségét, és több ásványvizetbetiltottak a túl magas nitrát tartalom miatt.
A legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a talaj sok helyen már 500 méterig el van szennyezve.
Ez több ásványvizet forgalmazó cég vízkészletét is érinti!
Elgondolkodtató!
Ha sok ásványvíz nem nyújt jobb minőséget, mint a csapvíz és ehhez még hozzávesszük:
- gazdaságtalan, mert a többszörösébe kerül,
- kényelmetlen- a flakonokat meg kell vásárolni és hazavinni,
- környezetszennyező
Mit tegyünk?
A valódi megoldás az Aqua-C Vízaktivátor.
Különleges technológia
Hogyan készül az ionizált lúgos víz?
A víz ionizációja kapcsán savas és lúgos víz jön létre. A savas víz molekuláinak egy oxigénje és három hidrogén atomja lesz. A lúgos oldalon maradónak egy oxigén-és egy hidrogén atomja marad. A lúgos oldalon lévő oxigén csak egy hidrogént köt meg, és marad egy szabad töltése (-). Ez teszi alkalmassá, hogy a szervezetben lévő szabad gyököket (töltéshiányosak) megkösse, és a szabadgyökök kémiai reakcióképességét lelassítsa, azaz neutralizálja.
Leáll a rozsdásodási folyamat, és a méreganyagok elvesztik kártékony hatásukat.
A lúgos vizet egy berendezés, a csapvíz többszöri szűrésével, klórmentesítéssel, majd elektromoskettéválasztásával készíti.
A vizet lúgos és savas, eltolt pH értékű vízzé alakítja.
Az elektromos vízbontás folyamata:
A vízbontás egy titán-platina edényben két elektróda között zajlik, egy pozitív és egy negatív, anód és katód között.
A platina, egy drága nemesfém, amit korrózióállósága miatt alkalmaznak.
Az edényötvözet belső terét és a két elektródát, egy különleges membrán választja ketté.
A természetben lezajló folyamatokhoz hasonlóan az ellentétes nemek vonzzák és megtalálják egymást, ugyanígy a negatív elektródához a pozitív töltésű anyagok, a pozitívhoz í negatív töltésű anyagok vándorolnak, kötődnek.
A negatív elektróda összegyűjti a Kalciumot, Nátriumot, Káliumot és Magnéziumot, amely négy ásványi anyag a lúgosító ételek legfontosabb alapeleme.
A készülék CE minősítéssel rendelkezik.
Érvek az Aqua-C vízaktivátor mellett
1. Tisztább víz
A vízaktivátor egyik leggyorsabban megtapasztalható előnye, hogy nagymértékben képes javítani a víz illatát, ízét és tisztaságát.
2.Tökéletesebb vízminőség
A készülék azon túl, hogy javítja a víz tulajdonságát, nagymértékben csökkenti a vízben lévő káros szennyeződéseket és megszűri a káros anyagoktól.
3. Bizonyított teljesítmény
Több független és megbízható szervezet alapos vizsgálata és hatástanulmánya után engedélyt adott ki a készülékek gyártására és forgalmazására.
4. Egyedülálló technológia
Az Aqua-C vízaktivátor a tökéletes vízszűrés mellett, a piacon egyedülálló módon képes a víz pH-értékét a kívánt mértékben megváltoztatni.
Savas, illetve lúgos irányban.
Ezzel nagymértékben hozzájárulva az egészséges élethez.
5. Több éves kutatás
A víz ionizálását 50 éve kezdték el, és folyamatosan kutatják szenzációsan jó hatásait.
6. Kényelmes
Az otthona elhagyása nélkül áll rendelkezésére a tisztított víz, ivásra és főzésre egyaránt.
Egy átlagos 4 fős családdal számolva ez 240 liter ásványvíz vásárlásától és hazacipelésétől mentesíti Önt havonta.
7. Rendkívül gazdaságos
Sok más készülékkel ellentétben nem igényel havi szűrőcserét, 12 000 liter víz tisztítására képes egyetlen szűrővel.
Gyors és egyszerű a felszerelése.
8. Felhasználóbarát
A készülék rendkívül könnyen kezelhető.
Kiknek ajánljuk az Aqua-C vízaktivátort?
1. Elsősorban azok vásárolnak víztisztító készüléket, akiknél a víz minősége nem megfelelő. Illata, íze kellemetlen.
2. A következő felhasználói csoport azok, akik tisztában vannak a vízben lévő szennyező anyagok mennyiségével és az ilyen víz fogyasztásának a hosszú távú veszélyével.
E veszély megszűntetése az egyik fő ok, amiért érdemes a készüléket megvásárolni.
3. Ajánljuk azoknak is, akik jelenlegi piacon egyedülálló tulajdonságát, a savas-lúgos víz előállító képességétszeretnék kihasználni.
Akik ennek a víznek az egészségjavító tulajdonságait szeretnék hasznosítani .
4. A készülék otthoni használaton felül még alkalmas különböző közösségek vízellátására :
Sav-bázis egyensúly a testünkben...
A testünk elsavasodása.
|
A szervezetünk pH mértékei:
Az emésztés részeként gyomrunk erősen savas, viszont a vékonybél erősen lúgos.
A vérünk normál pH-értéke 7,38-7,42 között mozog, ami enyhén lúgos kémhatású.
A szervezet sav-bázis egyensúlyát a légzés, folyadékok általi puffer rendszerek ( bikarbonát, foszfát), a vese kiválasztás és vizeletürítés szabályozza.
A savasodás szervezetünkre gyakorolt hatása:
Túlzottan savas környezet élettani stressz a szervezet számára.
Ilyenkor felborul a normál működés, növekszik a csontok kalcium vesztesége, növekszik a cortizol szint, növekszik az izomveszteség, károsodnak a bélfalak, a sejtek elhalnak.
Gyulladásos folyamatok alakulnak ki, csökken az immunvédekezés, felgyorsul az öregedés, és rákos folyamatok indulhatnak el.
Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után, vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el.
Ha több savképző ételt fogyasztunk, akkor a szervezet kémhatása is savasodásnak indul.
A táplálkozás általi, szervezetre gyakorolt kémhatást táplálkozással és folyadékbevitellel tudjuk tudatosan befolyásolni.
Az alkáli (lúgos) ionizált víz legfontosabb tulajdonsága , hogy fogyasztásával az emberi ( és állati) testet belülről képes átmosni, tisztítani.
A lúgos víz helyreállítja, neutralizálja a szabadgyököket.
Lúgos víz fogyasztása után már 20 perccel ezek a vérsejtek újból az eredeti formájukat veszik fel .
Az ionizált lúgos vízben található hidrogén képes megkötni a szabadgyököt.
A túlsavasodás egyenes következménye lehet például a szívinfarktus, a reuma, a köszvény, a vesebetegségek, a szélütés, bőrbetegségek, a cukorbetegség, a gyomor- és bélbetegségek, csontritkulás, valamint a legtöbb rákos megbetegedés.
A cellulitisznak vagy közismert nevén narancsbőrnek is az egyik kiváltó tényezője a túlsavasodás.
Miért fontos a lúgosság fenntartása a szervezetben?
Szervezetünk enyhén lúgos t
ermészetű, és ebben a környezetben működnek az egyes biokémiai folyamatok optimális.
Ha tetszett, nyomj egy Like-ot is.