A joghurt fogyasztás előnyei...
A joghurt probiotikum - tehát az egészséghez szükséges (csak a cukor nélküli), - ha jótékony baktériumokat akarunk fogyasztani, akkor a joghurt egy nagyon jó választás.
Jót tesz az emésztőrendszernek: csökkenti a gáztermelést, így jó felfúvódás ellen, megszünteti a hasmenést, illetve a székrekedést, - a probiotikumok erősítik az immunrendszert, segítenek a testsúly kontrollálásában, illetve csökkentik a rák kialakulásának a valószínűségét, - segítik bizonyos vitaminok és ásványi anyagok felszívódását is.
A joghurt, természetes kalciumforrás.
A kalcium elengedhetetlenül fontos az egészséges csontozat és fogazat kialakításában, de szerepe van a véralvadásban, a hegek kialakulásában, és a normál vérnyomás fenntartásában, - érdemes a D-vitamin bevitelére is figyelni: a D-vitamin ugyanis segíti a kalcium felszívódását a vékonybélben. A kalcium mellett a joghurtban van még B6- és B12-vitamin, riboflavin, kálium és magnézium is.