Csirkepaprikás
A csirkepaprikás a magyar konyha jellegzetes étele, ami akkor lesz a legfinomabb, ha comb, mell és szárny is kerül bele, - sok hagymával és sűrű szafttal verhetetlen..
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, ha szükséges, darabold fel. A zsírt olvaszd fel, dobd hozzá a felaprított vöröshagymát, dinszteld üvegesre, közben tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Szórd rá a pirospaprikát, és gyorsan add hozzá a csirkedarabokat, nehogy a paprika megégjen. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint, és öntsd fel egy deci vízzel. Rakd hozzá a paradicsomot és a paprikát is.
Fedő alatt főzd puhára egy óra alatt. Ha szükséges, pótold a vizet. Amikor a hús már puha, a tejfölt keverd simára a liszttel, adj hozzá a pörkölt szaftjából, majd részletekben csorgasd a húshoz. Óvatosan keverd össze, és forrald össze pár perc alatt.
A galuska az egyik legjobb választás.
1. Előbb a vizet tegyük fel, és csak akkor lássunk neki a tésztának, ha a víz már forr
2. Ne álljon a nokedli masszája, mert akkor gumis lesz
3. Lobogó forró vízbe szagassuk.