Egészség és lehetőség!

Ne fuss az egészséged (a kincsed) után, hanem őrizd meg azt! A testünk ha beteg, - csak akkor képes meggyógyulni, amikor ebben segítünk neki. - Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek, mert két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon!

lohere.gif

Csirkepaprikás

 

csirkepaprikas-receptje

 

 

A csirkepaprikás a magyar konyha jellegzetes étele, ami akkor lesz a legfinomabb, ha comb, mell és szárny is kerül bele, - sok hagymával és sűrű szafttal verhetetlen.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke (mell, szárny, comb)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

 Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, ha szükséges, darabold fel. A zsírt olvaszd fel, dobd hozzá a felaprított vöröshagymát, dinszteld üvegesre, közben tedd hozzá a zúzott fokhagymát. Szórd rá a pirospaprikát, és gyorsan add hozzá a csirkedarabokat, nehogy a paprika megégjen. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint, és öntsd fel egy deci vízzel. Rakd hozzá a paradicsomot és a paprikát is.


Fedő alatt főzd puhára egy óra alatt. Ha szükséges, pótold a vizet. Amikor a hús már puha, a tejfölt keverd simára a liszttel, adj hozzá a pörkölt szaftjából, majd részletekben csorgasd a húshoz. Óvatosan keverd össze, és forrald össze pár perc alatt. 

csillagok_1_sor.gif

A galuska az egyik legjobb választás.

1. Előbb a vizet tegyük fel, és csak akkor lássunk neki a tésztának, ha a víz már forr

2. Ne álljon a nokedli masszája, mert akkor gumis lesz

3. Lobogó forró vízbe szagassuk.

Képtalálat a következőre: nokedli szaggatás. Méret: 177 x 160. Forrás: www.youtube.com

Elkészítés:

  • 25 dekagramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 deciliter víz
  • 1 teáskanál
Egy nagy lábosban rakjunk fel vizet főni egy kevés sóval és olajjal. 

Szórjuk a lisztet egy tálba, a közepébe fúrjunk egy mélyedést, és üssünk bele 2 tojást. ( 1 tojáshoz kb. 3 evőkanál lisztet számolva.)

Kezdjük el keverni, és apránként adjunk hozzá annyi vizet, amennyi szükséges ahhoz, hogy szaggatható tésztát kapjunk. Fontos, hogy ne keverjük sokáig,  

Ezután szaggassuk bele a közben felforrt vízbe. 

5-10 percig főzzük, vegyük ki szűrőkanállal, majd keverjünk hozzá egy kevés olajat, vagy zsírt.

Melegen tarthatjuk, ha a forró vízre tesszük a nokedlivel teli tálat.
 
lohere.gif
 
Ha tetszett, nyomj egy Like-ot is.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 111
Tegnapi: 61
Heti: 306
Havi: 3 155
Össz.: 1 168 833

Látogatottság növelés
Oldal: 365. Kedvenc ételem...
Egészség és lehetőség! - © 2008 - 2024 - megachi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »