Habkönnyű túrógombócok...
hozzávalók / 4 adag
- 0.5 kg tehéntúró
- 3 db tojás
- 70 g búzadara
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg zsemlemorzsa (vagy dara)
- 2 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)
- 5 dkg porcukor (a tálaláshoz)
- 1 dl tejföl (a tálaláshoz)
Elkészítés:
-
A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával.
-
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához.
-
1-2 órán át állni hagyjuk a hűtőben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
-
Bő, forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük, végül meghempergetjük a már elkészített pirított darában vagy zsemlemorzsában.
-
Porcukorral meghintve, tejföllel kínáljuk.