Ganoderma...
A Ganoderma gombafaj története 5000 évre nyúlik vissza. Az ősi Kínában a gyógyhatású szerek között a Ganoderma olyan sikeresnek bizonyult, hogy hatékonyságát hitelesen bizonyítják a legrégibb, 2000 évesnél régebbinek tartott kínai orvosi leírások.
Ebben 365 féle gyógynövényt írtak le és osztályoztak. A Ganodermát a legjobbak között is a legkiválóbbnak nyilvánították.
A Ganoderma a kínai leírásokban olvasható előkelő besorolását nem a jó hírnév szimbolikus fontosságának, hanem mellékhatások nélküli gyógyító hatásának köszönheti.
A kínaiak a gyógynövények királyának tartják, mivel folyamatosan fogyasztható és hosszú, egészséges életet tesz lehetővé.
A kínai és külföldi tudósok által végzett legújabb kutatások, a párhuzamosan végzett analitikai vizsgálatok, valamint a kórházakban, egyetemeken és gyógyszergyárakban szerzett klinikai tapasztalatok minden kétséget kizáróan bizonyítják a Ganoderma nagyfokú hatékonyságát. 2000 év után a Ganoderma reflektorfénybe került, mint a szervezet élettani működéseit normalizáló különleges tápanyag.
Az ősi gyógyhatású szerek iránt érdeklődő modern kutatók Japánból, Kínából, Tajvanról, Malajziából, Indiából, Thaiföldről, Indonéziából, Vietnámból és az Egyesült Államokból származnak.
A japán és a kínai kutatók vezették a kutatásokat, és laboratóriumi kísérleteikkel, illetve klinikai tapasztalataikkal bizonyították a Ganoderma gomba értékét.
Kimutatták, a Ganoderma gomba összetevői milyen kiváló élettani hatással vannak a szervezet működésére és ezáltal az egészségre. A gyógynövényekben található alkotóelemeket együttesen "tápláló anyagoknak" nevezték el.
A Ganoderma alkotóelemei:
1) Poliszacharidok
Fő funkcióik:
a) Javítja immunrendszer hatékonyságát
b) Antioxidáns hatású
c) Csökkenti a koleszterin-szintet
2) Triterpének
Fő funkcióik:
a) Csökkentik a koleszterin-szintet
b) Mérséklik a magas vérnyomást
c) Nyugtató hatásúak, és növelik a stressz tűrő képességet
3) Adenozin
Fő funkciói:
a) Gátolja a vérlemezkék összetapadását
b) Javítja a vérkeringést
c) Erősíti az idegrendszeri funkciókat
4) Szerves germánium
Fő funkciói:
a) Javítja a sejtek oxigénellátását
b) Javítja az immunfunkciók hatékonyságát
A Ganozhi szappan-t
ganoderma kivonat és pálma olaj összetevőkből, különlegesen alkották meg.
A ganoderma előnyös tulajdonságai: megjavítja a vérkeringést; regenerálja a sejt funkciókat; méregtelenít; kiegyensúlyozza a bőr pH-t; SOD (Super Oxide Dismutase) antioxidánst tartalmaz.
A pálma olajt E vitaminnal és antioxidánssal dúsították.
A fenti tulajdonságok következtében mosakodás közben a bőr természetes olaj tartalma megőrződik, nem sérül a bőr struktúrája, és naponta megfiatalítja a bőrt.
A ganozhi szappan egészségesen és gyönyörűen tarja a bőrt.
Spirulina....Video: http://www.youtube.com/watch?v=V0GxPsMisEs
A Spirulinát szuperételnek tartják, mert a tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest.
A Spirulina a legjobb növényi fehérje forrás 65%-al, ami minden más természetes ételnél magasabb. Sőt még ennél is magasabb értékek is vannak a vitamin, ásványi anyag és különleges kivonatokban.
Három gramm naponta elképesztő mennyiségű béta karotint, B-12 vitamint és B komplexet, vasat, alapvető nyomelemeket és gamma linolenic savat tartalmaz. A vitaminokon és ásványi anyagokon túl a Spirulina gazdag fitonutriensekben és az egészséget pozitív irányba befolyásoló tápanyagokban.
Jogilag elfogadott táplálék vagy táplálék kiegészítő Európában, Japánban és a világ sok más országában.
A Spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között. A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. A Spiruinában benne van az összes alapvető aminosav.
A fehérje emészthetőség sok ember számára nagyon fontos. A Spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt. Ez könnyűvé teszi az emésztését és a felszívódását. Alultáplált gyerekek és idősek estén hatékonyabb, mint a tejpor. Állapotos nőknek nagyobb a vitamin igényük, de nem nagyobb a kalória felvétel iránti igényük. Így aztán nekik is megfelelő a Spirulina.
A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal. Gazdag természetes béta karotinban. A nagy dózisú A vitamin toxikus lehet, de a Spirulinában lévő béta karotin biztonságos. A béta karotinnal jó terápiás hatása van, ami csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát.
A Spirulina a leggazdagabb B-12 vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek előállításához.
A Spirulina vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben.
A Spirulina koncentrált kalciumforrás. Ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. A Spirulinában szintén sok magnézium van. A magnézium segíti a kalcium felszívódást segít szabályozni a vérnyomást.
A Spirulina klorofilban is gazdag, ami a jó hatással van a vérszegénységre. A klorofil méregtelenítő és tisztító hatású fitonutriens.