Az RVL menü http://megachi.hupont.hu/90/mona-vie-rvl
Egészséges Szív program!
Azt figyeli, hogy mit tehetnénk nap, mint nap, hogy formában tartsuk szívünket.
Fejlesszük szívünk egészségét!
Egészségügyi tény:
Az Európai Élelmiszer Biztonsági Hatóság (EFSA) napi 250 mg hosszú láncú omega-3 zsírsav bevitelét javasolja, mivel az csökkenti a szívbetegségek kockázatát.
Az esszenciális zsírsavak (EFA) "jó zsírok", melyek jótékony hatással vannak szervezetünkre, főként a szívünkre. Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak pozitív hatással vannak szervezetünkre, ha mindkettő szintje kiegyensúlyozott. Kutatások azt mutatják, hogy a nyugati étrend szegény Omega-3 zsírsavakban, mely felborítja a zsírsavak mennyiségének egyensúlyát, ezért van szükség az étrend-kiegészítőkre.
Lásd: omega 3 menü
http://megachi.hupont.hu/57/oliva-omega-39-kapszula
A rendszeres paradicsomfogyasztás helyettesítheti a magas vérnyomás- és koleszterinszint ellen szedett gyógyszereket, így segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
A Maturitas című szaklapban Dr. Karin Ried által publikált klinikai kutatási anyag szerint a likopin nevű világos vörös pigment, amely a paradicsom, a görögdinnye, a guava, a papaya, rózsaszín grépfrút és a csipkebogyó színét adja, rendkívül gazdag antioxidánsokban, amelyek elengedhetetlenül fontosak a jó egészség megőrzéséhez.
"Az adatok szerint napi 25 milligrammnál több likopin fogyasztása akár 10 százalékkal is csökkentheti az LDL-koleszterin szintet" - nyilatkozta Dr. Ried.
A paradicsom különösen gazdag likopinban; fél liter paradicsomlé, vagy 50 gramm sűrítmény napi elfogyasztásával máris sokat tehetünk szívünk egészségéért.
A likopin hatása hasonló a kissé magasabb koleszterinszinttel élők alacsony dózisú gyógyszereinek hatásával, azonban a természetes antioxidáns biztosan nem okoz izomfájdalmat, gyengeséget és idegi sérüléseket.
Dr. Ried szerint a legtöbb likopint a már feldolgozott vagy főzött paradicsomból tudjuk kinyerni. A bőséges likopin fogyasztás bizonyíthatóan csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek (érelmeszesedés, szívroham, agyvérzés) kialakulásának esélyeit. Az ajánlott adag napi 25-44 milligramm,
Több információ a linkre kattintva:
http://megachi.hupont.hu/59/paradicsom
Zab
A zabkorpa sok vízben oldódó rostot és egy béta-gluténnek nevezett anyagot tartalmaz, amely erélyesen csökkenti a vér koleszterinszintjét - ennek révén véd a szívbetegség kialakulása ellen.
A zab jót tesz az emésztésnek is, mivel elõsegíti a bélgázok távozását a szervezetbõl; a zabkivonat természetes hashajtó.
A gyömbér a természet egyik legnagyszerűbb ajándéka. Rengeteg egészségvédő hatóanyagot, vitamint, tápanyagot és ásványi sót tartalmaz, amelyekre a szervezetnek mindennap szüksége van.
A gyömbér legcsodásabb hatóanyag hozzájárul a gyulladások csökkenéséhez, helyre rakja az emésztést, és serkenti az immunrendszert is.
A gyömbérnek egyedi íze és illata van, amelyet a különleges természetes illóolajának köszönhetünk. Ez az illóolaj egyben a legértékesebb hatóanyaga is, amely képes elpusztítani a parazitákat, a gombákat, a vírusokat és a baktériumokat.
Emellett csökkenti a fájdalmat, enyhíti az asztmás panaszokat és a keringési rendszerre is nagyszerű hatással van.
A gyömbérből készített tea fogyasztásával szinte teljes mértékben kivédhetjük az őszi, téli vírusok támadásait, rendszeres fogyasztása megvéd az influenzát okozó vírustörzzsel szemben.
Beindítja a vérkeringést is, így ha fázunk, a gyömbértea nagyszerűen kimelegít, javítva a sejtek oxigénellátását.
A gyömbér antioxidánsokban gazdag, amelyek az immunrendszerünket erősítik, és pontosan ennek köszönhető a gyulladáscsökkentő hatása. A gyömbértea rendszeres ívásával megszabadulhatunk a fej- és izomfájásoktól, megelőzhető a meghűlés, a nátha.
Napi egy csésze gyömbérteával jelentősen csökkenthető a stroke veszélye, mivel képes a vérerek falán felhalmozódó zsírréteg eltüntetésére.
Szükségünk lesz:
Elkészítés:
A forró vízbe tegyük bele a gyömbér- és kurkuma port. Csökkentsük a tűz erősségét, hagyjuk így főni pár percig. Ezután adjunk hozzá egy kevés kókusztejet, és zárjuk el a tűzet az edény alatt. Már csak a mézet kell belekeverni.