Egészség és lehetőség!

Ne fuss az egészséged (a kincsed) után, hanem őrizd meg azt! A testünk ha beteg, - csak akkor képes meggyógyulni, amikor ebben segítünk neki. - Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek, mert két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon!

lohere.gif

 

A prímbiotikumot, a beleinkben székelő kocsonyát, mely nélkül a bélbaktériumaink nem tudnának növekedni, szaporodni, élni, állandó vízellátást biztosít a baktériumoknak, azt pedig régóta tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet.

A tudatosan megválasztott élelmiszerekkel, zöld teával és a rendszeres mozgással sokat tehetsz az elsavasodás ellen.

A sütikkel és az édességekkel csinján bánjunk, - de még a finomabbnál finomabb kenyerekkel is, annak, aki fogyni akar!

Irány a salátás tál a finom húsokkal (csirrke,- pulyka kacsa, liba), tojással, sajtokkal, sonkával (pulyka)! Csíráztatott magvakkal!

Olajos magvakkal! Rostos zöldségekkel. Pre- és Probiotikumakkal! Sok gyümölccsel! A zsírok és a húsok emésztése nem üti egymást.

Keményítővel és cukorral ne fogyasszunk húst és zsírt! Az olajos magvakat is lehet húsokkal vagy más fehérjékkel fogyasztani.

Az immunrendszer 70%-a a belekben található és a belek rejtett gyulladásai a felelősek komoly betegségek kialakulásáért. Minden betegséget valamilyen gyulladás előz meg.

csillagok_1_sor.gif

Coli baktérium: a nyári melegben  és őszi nyirkos időben igen aktuális, mert a baktériumok ilyenkor gyorsabban szaporodnak.

- Hogyan védekezzünk?

 -  Mit tudunk erről a baktériumról?

- Mit szeret, és mit nem szeret?

- Mivel táplálkozik? 

A járvány okozója egy E. coli baktérium. Erről a baktériumról rengeteget tudunk, mert mindennapos társunk, a bélcsatornánkban megtalálható számos képviselője. Ami viszont a járványt okozza, az egy mutáns fajtája az E. coli baktériumoknak. Nem szabad ellenük antibiotikumokat használni. Ha megöljük a mutáns baktériumokat, akkor olyan toxinok szabadulnak fel, amelyek számunkra végzetesek lehetnek. Tehát az első védekezési stratégia, hogy ne a baktérium megölésével gondolkodjunk a védekezésünk eltervezésénél. A legjobb stratégiának tűnik:akadályozzuk meg még időben a szaporodását!

 

Ne adjunk nekik enni!

Tudjuk, hogy a vékonybélben lévő és felszabaduló glükózzal (szőlőcukorral) táplálkozik. Hogyan kerül a vékonybelünkbe szőlőcukor? Ha cukrot és finomított szénhidrátokat fogyasztunk! - miként lehetne megállítani a rákot, a Candidát, az elhízást. - a paleolit táplálkozáshoz áll legközelebb. Az étrendemben elsőbbséget kapnak a húsok, a zsírok a saláták és párolt zöldségek és a rostban dús táplálékok.

Ha a táplálkozásunkat ebbe az irányba tereljük sokkal kevesebb szőlőcukor lesz a vékonybelünkben, így a coli baktériumoknak is elvesszük az ennivalóját.

 

Biztosítsunk nekik kibírhatatlan (intoleráns) környezetet!

A pH 2.4 – 7.0 között a savas környezetet tolerálják a baktériumok, viszont a szaporodásuk akadályozott. A szaporodásukhoz az optimális a pH 7 – 8 közötti tartomány. Kissé lúgos környezetet szeretnek, itt virulnak! A 2.4 alatti és 8.6 fölötti tartományban az enzimeik denaturálódnak és a baktériumok elpusztulnak. Mivel a pusztulásukat nem akarjuk, ezért a túl savas és a túl lúgos kémhatású környezetet sem akarhatjuk a védekezési stratégiánk felállításánál. Marad az enyhén savas környezet, amely még nem öli meg a baktériumokat, de nem is segíti a szaporodásukat.

 csillagok_1_sor.gif

Hogyan tudnánk enyhén savas környezetet biztosítani a vékonybélben?

  pH=4,5 mellett, enyhén savas és enyhén redukáló közeget adunk a béltartalomnak. Ez a közeg ideális környezetet ad a vastagbél felszálló ágában székelő „jó” bélflórának, ennek számos előnye van, amelyeket már máshol részleteztünk. De a finom rostokkal és a rostokhoz hozzákötött vizes közeg kis szigeteket alkotnak a béltartalomban. Ezek a szigetek továbbviszik a savas kémhatást.

Így a vékonybélben uralkodó lúgos kémhatást ezekben a szigetekben savas kémhatás váltja. Miért lehet ez bizonyos esetekben jó? Mert a hasmenést okozó (általában coli baktériumok) a lúgos környezetben tudnak proliferálódni, a savas gél szigetek pedig akadályt teremthetnek a gyors elszaporodásnak.

 

A rostos táplálkozásnak bélflóra védő és regeneráló hatása van.(sütőtök fogyasztás!) Több száz klinikai vizsgálat igazolta már ezt az állítást. Azt is tudjuk, hogy a hasmenésnek nagyon sok kórképe van, nagyon sok kórokozó sokféle hatásmechanizmussal okozhat hasmenést. Manapság a coli baktériumok háttérbe szorulnak, mint a hasmenések fő kórokozói.

Előretörnek a vírusok: a rota- és a calicivírus, a hasmenések csaknem felét már a vírusok okozzák. Azt, hogy a patogén kórokozók elszaporodásával az emésztő - rendszerünkben megbomlik a bélflóra természetes egyensúlya. 

Minden egyes bélfertőzésnél az első, amit tennünk kell, hogy a bélflóránkat regeneráljuk, helyreállítsuk. A bélflóra megvédésére és regenerálására a legjobb a rostos táplálkozás! /és a tejsavbaktériumos élőflórás tejtermékek.

 Ilyenkor a bélcsatornánk gyulladásban van, a növényi rostok irritálhatják a gyulladásos szöveteket. Ekkor jön a képbe a mikrobiológiai eredetű Mikrorostos Gél. Miért? Mert a Mikrorostos Gélben nagyon vékony cellulóz rostok találhatók, amelyek vastag kötött vízburokkal vannak befedve, a kötött víz pedig nem irritálja a gyulladásos bélfalat!

 

Miért regenerálja a rostos táplálkozás a bélflórát?

Ebben a tevékenységben nem egyformán hasznos minden élelmi rost. A növényi rostok a legfőbb élelmi rostforrásunk. A növényi rostok viszont nem egyformán kötik magukhoz a vizet. A bélflórának a rostok által megkötött víz a legfontosabb szükséglet az életben maradáshoz, a regenerálódáshoz.

Ahogy a növények sem fejlődhetnek víz nélkül, ugyanúgy a bélflóra egysejtűi sem. Magában a béltartalomban kell a kellő mennyiségű víz, ezt csak a rostok tudják biztosítani. Ha nem lenne a béltartalomban elég víz, akkor a bélflóra fejlődéséhez a szervezetünktől kellene elvonni vizet. Ez külön munka lenne a bélflórának és veszteség a szervezetünknek. A rostok által kötött vízben állandó vízellátásban és védettségben szaporodhatnak a bélflóra élőlényei.

A táplálékok közül a probiotikum szinte az egyetlen, amelynek nincsenek mellékhatásai. Annyit és addig szedhetünk belőle, amennyit akarunk, nem okoz károkat, sőt a felvett mennyiséggel arányosan nagyobbak lesznek a jótéteményei is. - egyetlen gyógyszerről sem mondható el. Ha fenn szeretnéd tartani egészséges bélműködésedet, fogyaszthatod bátran.

Ez a primbiotikus hatás, mivel az élet elsődleges (primer) feltétele a víz, a rostok által kötött víz ezt az elsődleges feltételt biztosítja a bélflóra fejlődésének és regenerálódásának, különösen a nagy vízveszteséggel járó hasmenések után.  A primbiotikum fontossága kihangsúlyozza azt is, hogy az élelmi rostoknak elsősorban nem a béltartalom tömegnövelése a legfontosabb szerepe, hanem a béltartalomban lévő víz megtartása.

Mivel vízmegkötésben a mikrobiológiai eredetű rostok a legjobbak, ezért a legjobb bélflóra- regenerálók a mikrorostokat tartalmazó gélek, valamint a sok növényi rostot tartalmazó sütőtök.

csillagok_1_sor.gif

A probiotikumok pozitív hatásai az emésztőrendszerre:

  • Javul az emésztés hatékonysága.

  • Elmúlhat a rossz emésztés miatt fennálló émelygés, levertség és fáradtság.

  • Megszűnhet a székrekedés a bélmozgások javításával.

  • A bélflóra egyensúlyának visszaállításával megszűnhetnek a hasmenéses panaszok.

  • Elmúlhatnak a rendkívül kellemetlen haspuffadási tünetek.

  • Megszűnhet az indokolatlan gyomorkorgás.

  • Elmúlhatnak a gyomorégéses panaszok.

  • Eltűnhet az elégtelen emésztésből fakadó kellemetlen lehelet.

  • Enyhülhetnek a súlyos bélbetegségek tünetei.

Gyomorégés

Napjainkban a stresszes életmód és a nem megfelelő táplálkozás következményeként sokan szenvednek olyan kellemetlen emésztőrendszeri problémáktól, mint a gyomorégés vagy a puffadás.

 Képtalálat a következőre: „mozgó smileys képek”

Ha ezek a panaszok nem eseti jellegűek, hanem rendszeresek és folyamatosan jelen vannak, egy idő után korlátozzák az életminőséget és valóságos kínszenvedéssé válhatnak.

 Smiley MSN Emoticon 015.gif

Ezen a ponton segíthetnek a probiotikumok.

Probiotikumok

Probiotikumnak nevezzük azokat a hasznos, élő mikroorganizmusokat, melyek képesek túlélni a gyomorsav, az epesavak, valamint a különféle emésztőenzimek pusztító hatásait. Ennek köszönhetően élve, aktívan jutnak el a vastagbélbe, ahol ezt követően megtelepednek és szaporodni kezdenek.

Az emberi emésztőrendszerben baktériumok milliárdjai élnek, melyek szorosan a bélflórához kapcsolódnak. Ezek némelyike hasznos (pl. Yoghurtban lévőkkkel bevihető), azonban akadnak köztük károsak is. A hasznos és káros baktériumok egészséges aránya (85-15%) létfontosságú a jó egészséghez és a jó közérzethez.

Folytatása következik:klikkelj

http://megachi.hupont.hu/392/prim-es-probiotikum-2-resz

 lohere.gif

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 228
Tegnapi: 316
Heti: 1 030
Havi: 5 318
Össz.: 1 133 815

Látogatottság növelés
Oldal: 310.Prim és probiotikum 1...
Egészség és lehetőség! - © 2008 - 2024 - megachi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »