Életerő növelés...
Vizsgáljuk meg a fenti ábrát!
Minnél kékebb a grafikon, - annál lugosabb max. 14 ph jobb oldalt a diagram. A tiszta víz 7 ph értékű.
A vérünk csak akkor tud megfelelő mennyiségű oxigént szállítani, ha 7.35 és 7.45 ph értékű, - ez alatti értéknél létrejön a KOMA!!!
A szervezetünk életünk folyamán savasadik...a gyógyszerek , tabletták is savasítanak... - a savas közeg a ráknak a kialakulását segíti elő,- ebből következik, ha valaki egyre több tablettát fogyaszt kockázati tényező a rák irányában növekedést fog eredményezni.
Németországban egyidejüleg napi háromféle gyógyszer, tabletta fogyasztása engedélyezett, az okból, hogy megnő a gyógyszerek mellékhatása a tabletták egymásra hatásaitól!
A vegások kisebb mértékben savasodnak!
Megoldás: lugosítás!
A búzakorpa, csírák, fűszernövények, gyökérfélék, gyümölcslevek, nyers zöldségek, , zöldséglevek, teljes kiőrlésű gabonák, mandula, mák, zsírszegény tejtermékek, fűszerek, datolya, borsó, zöldbab, burgonya, hagyma, savanyú káposzta fogyasztásával.
.....Amikor vérünk pH-értéke 7,35-7,45 ph érték között mozog, azaz mérsékelten lúgos, sokkal kisebb az esélye a krónikus betegségek kialakulásának.
Gyógyteák, szódabikarbóna, kiváló lúgosító a citrom és az ecetes uborka is (az uborka levét ne igyuk, - tartósítja a savtartalma az uborkát, - mert rontja az ecetsav a vérképet!)
Citromot használjunk ízesítésre ecet helyett, pl. saláták, tojásleves, savanyú bableves stb. készítésekor az ecet használata célszerű takarításra fertőtlenítésre, felmosásra vízkőoldásra stb. (ecet-SAV)!
A csipkebogyó ezen kívül méregtelenítő és zsírégető tulajdonságokkal is rendelkezik.
Védi az ereket, megköti a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a gyulladások kialakulásában kulcsszerepet kapó, valamint a bőr öregedését is gyorsító szabad gyököket.
Flavonoidjai csökkentik a magas vérnyomást és koleszterinszintet, ami a vérkeringés normalizálásával hozzájárul az érrendszeri betegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.
Fogyasszunk céklát, ha a szellemi kapacitásunkat szeretnénk felturbózni, ugyanis javítja a vér áramlását, serkentve ezzel az agy működését.
Romlik a memóriád... állj át SMS küldésre vagy használj mobilozásnál kihangosítót, - soha ne tedd a fejed a szived közelébe a mobilod, és egyél naponta egy érett banánt, - javul a rövidtávú memóriád, - csökkenni fog a fölösleges testzsírod is!
Azok az ételek, melyek sok kálciumot, magnéziumot, káliumot, nátriumot és vasat tartalmaznak, ásványi sókat képeznek, melyek semlegesítik a savakat. Leginkább lúgosító hatásúak a csírák, zöldségek, zöld füvek
A túlsavasodással összefüggő jellemző panaszok
A haj és a körmök állapotának romlása
Allergiák
Depresszió
Diabétesz
Emésztési zavarok
Gyakori fejfájás
Gyakori izom és ízületi fájdalmak
Izomgörcsök
Kiálló has, elhízás
Magas vérnyomás
Migrénes rohamok
Narancsbőr
Ok nélküli fáradtság, fáradékonyság
Pattanásos, gyulladt bőr
Puffadás
Reflux
Savképző ételek:
állati zsírok, diófélék, bab, lencse, ecet,
fehér cukrot tartalmazó élelmiszerek,
fehérlisztet tartalmazó ételek, finomított olajak,
halak, húsfélék, hüvelyesek, margarinok, sajtok,
tojás sárgája, vaj, áfonya, szilva, szénsavas üdítők
A mérték a fontos,- mindent ehetünk ami jól esik, - ezáltal az agyban nő a dopamin szintünk, boldogság hormon aktiválódik!
A savképző ételekből keveset együnk..keressünk lugosító kedvenc ételeket, gyümölcsöket teákat stb. Az édességeket, süteményeket, stb. tortákat mindig porcukor helyett fahéjjal hintsük! Minden édességbe legyen fahéj, - a forralt bor is cukorral fahéjjal gyógyító hatású immunerősítő!
Semleges vagy enyhén savas ételek
bab
szója, seitan
köles
zab, zabpehely
kuszkusz
piros és sárga dinnye
szilva
friss datolya
nektarin
édesvízi halak
rizs- és szója tej
mogyoró, pekán dió és brazil dió
napraforgó olaj, szőlőmag olaj
Közepesen savas ételek
rozskenyér
teljes kiőrlésű kenyér
teljes kiőrlésű tészta
friss gyümölcslé
alma
sárgabarack
őszibarack
banán
szőlő
mangó
narancs
eper
tengeri halak
kecske sajt
vaj
ketchup, majonéz
Erősen savas ételek
cukor, mesterséges édesítőszerek, szirupok
alkohol
kávé, fekete tea
édesített gyümölcslevek, gyümölcslevek
ecet
élesztő
szárított gyümölcs
lekvár
tojás
marha, sertés és baromfi hús
pasztőrözött tejtermékek
fehér kenyér
gomba
mustár
szója szósz
Elég, ha észben tartod, hogy a leginkább savasító:
- a cukor,
- a hús,
- a pasztőrözött tejtermékek, a sajtok,
- a fehérlisztből készült pékáru,
- az alkohol,
- a kávé.
Az ételek, melyek az elsavasodáshoz vezetnek, nincsenek összefüggésben azzal, hogy az adott ételnek az íze savanyú-e vagy sem.