Egészség és lehetőség!

Ne fuss az egészséged (a kincsed) után, hanem őrizd meg azt! A testünk ha beteg, - csak akkor képes meggyógyulni, amikor ebben segítünk neki. - Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek, mert két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon!

lohere.gif

 A tökéletes grízgaluska recept... 

 
 

 

 

Nem tudunk hibázni az alábbi grízgaluska recept alapján, - ami azért nagyszerű hír, mert amúgy nem könnyű eltalálni a megfelelő arányokat, hogy ne legyenek túl kemények és ne is essenek szét a kis galuskák, amelyek a húsleves igazi ékességei.

csillagok_1_sor.gif

Ezek a hozzávalók:

A leveshez:

  • 500 g csirkehús, csontos darabok
  • 1 paszternák, vagy petrezselyem gyökér
  • 1 kisebb zeller gyökér
  • 1 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 kelkáposzta levél
  • 1 pici karalábé
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor friss petrezselyem zöld
  • só, bors

csillagok_1_sor.gif

A grízgaluskához:

  • 2 tojás
  • 7 - 8 evőkanál gríz
  • 1 evőkanál étolaj
  • apritott petrezselyem vagy zeller zöld levele
csillagok_1_sor.gif

Elkészítés:

1. Tegyük oda főni a csirkedarabokat, egészen addig, míg elkezd habozni, majd utána szedjük le a habréteget, - ezután mehetnek  a megtisztított, felvágott zöldségek, kelkáposzta levél, a só és a bors, valamint a babérlevél a főző lébe. Főzzük addig a levest, míg enyhén megpuhulnak a zöldségek.

2. Egy edénybe üssük bele a tojásokat, adjunk hozzá egy evőkanál olajat, kevés sót, tehetünk még hozzá petrezselyem vagy zeller zöldet apróra vágva, - majd annyi grízt, hogy az egésznek 20%-os  tejföl állaga legyen (ez kb 7 ill. 8 evőkanálnyi mennyiség). Ezután a forró levesbe mártsunk bele egy evőkanalat, hogy felmelegedjen, majd kivéve a grízes masszából egy-egy kanálnyit, óvatosan helyezzük folyamatában a gyöngyöző  levesbe, - vigyázat, ha lobogó forró vizbe tesszük azonnal szét aprítja a galuska anyagát!

3. Födjük le a levest, főzzük az egészet kis lángon még 10 percig, majd zárjuk el a tűzhelyt.

4. A végén a finom levesre szórjunk apróra vágott petrezselyemzöldet, - és  előzőleg izesíthetjük pici kurkumával és curry-vel. 

Jó Étvágyat az ünnepi ebédhez!

csillagok_1_sor.gif

Így főzd a babot, hogy elkerüld a kellemetlen szélképződést...

Hogyan főzzük meg helyesen a babot, hogy ne okozzon kellemetlen panaszokat?

Így kell főzni a babot, hogy elkerült a kellemetlen szélképződést

Hányszor volt rá példa, hogy inkább lemondtunk egy jó adag bableves elfogyasztásáról, csak azért, hogy a szelet okozó bélpanaszokkal ne kelljen szembenéznünk a jóllakást követően? Akkor itt a jó hír, a bableves kedvelői számára, ugyanis létezik néhány trükk, melynek betartásával, elkerülhetőek a kellemetlen panaszok!

Nézzük az elkészítési módokat!

Szódabikarbóna

– Hogy elkerüljük a bab fogyasztása utáni kellemetlen tüneteket, ajánlott a szódabikarbóna használata, mely segít a cukrok lebontásában, de nem befolyásolja az étel ízét.

 

4 liter vízhez adjunk egy kávéskanál szódabikarbónát, tegyük bele a babot, főzzük egy kicsit, majd vegyük le a tűzről. Ebben a lében áztassuk négy órán át a babot, majd szűrjük le és főzzük készre.

Kukta használata

– Ebben az esetben a nyomás hatására hamar lebomlanak a cukrok, így nem okoznak panaszt számunkra. Ebben az esetben áztassuk elő a babot négy – nyolc órán keresztül, szűrjük le, helyezzük a kuktába, és főzzük készre 10 – 12 perc alatt.

Hosszas áztatás

– Ez az egyik legelterjedtebb módszer a bab elkészítésére. Tegyük a babot egy tálba, öntsünk rá vizet és hagyjuk ázni 9 -12 órán keresztül. Három óránként szűrjük le róla a vizet és töltsük újra, ezzel eltávozik a babban lévő keményítő és ez által az elkészített étel nem okoz kellemetlen panaszokat számunkra.

csillagok_1_sor.gif

csillagok_1_sor.gif 

lohere.gif

 

 Ha tetszett, nyomj egy Like-ot is.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 61
Heti: 219
Havi: 3 068
Össz.: 1 168 746

Látogatottság növelés
Oldal: 317.Húsleves grízgaluskával...
Egészség és lehetőség! - © 2008 - 2024 - megachi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »