Egészség és lehetőség!

Ne fuss az egészséged (a kincsed) után, hanem őrizd meg azt! A testünk ha beteg, - csak akkor képes meggyógyulni, amikor ebben segítünk neki. - Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek, mert két kis ugrással nem jutunk át a szakadékon!

lohere.gif

 

Napjainkban a molekuláris hidrogén az első helyen szerepel az orvosi kutatások területén.

Nagy számban fellelhetőek tudományos tanulmányok, melyekben a tudósok az
oxidatív stressz mechanizmusával foglalkoznak és az azzal összefüggő krónikus degeneratív
betegségekkel, beleértve a felgyorsult öregedési folyamatokat, mint ahogy a sav-bázis
egyensúlyával kapcsolatos betegségeket is.

A hidrogént vagy a hidrogénnel dúsított vizet
jelentős kutató intézetekben vizsgálták, ahol a neurodegeneratív betegségek, rák, gyulladásos
és allergiás állapotok kezelésével foglalkoztak. A kutatások a molekuláris hidrogénre
összpontosulnak az erős antioxidáns és gyulladás gátló hatása miatt, továbbá a szervezet
elsavasodása elleni hatékonysága miatt, és az epigenetikai és jelző funkciói miatt.


Japán tudósok felfedezték, hogy a molekuláris hidrogén a leghatékonyabb
antioxidánsnak bizonyult, mert képes átjutni az összes biológiai membránon minden szövetbe
és sejtbe, beleértve az agyi szöveteket, ahová a vér-agy gáton jut át. Ezt a gátat viszont más antioxidánsok nem tudják leküzdeni.

Más antioxidánsoktól eltérően képes a diffúzióra is a
citoszólban, a sejtmag diffúziójára a DNS-hez és mitokondriumokhoz, ahol védelmezően
hatnak.


Még pár hónappal ezelőtt a molekuláris hidrogén alkalmazása csak nem praktikus
inhaláló készülékek révén volt lehetséges és hidrogénnel dúsított víz fogyasztásával.

Ha megnézzük a víz ionizátort, ami valójában egy elektrolizáló, mely kémiailag elektrolizált csökkentett vizet termel. Tény, hogy ez a készülék a hétköznapi fogyasztónak nagyon nem
praktikus, nehezen tárolható és drága.

Az elktrolizáló által előállított hidrogén mennyiség
nagyon kicsi és nem stabil. Hidrogénnel dúsított vízre nem vonatkoznak semmilyen
standardok, lényegében nem lehet meghatározni és teljesen kontrollálni. Ezért ez a tény egy sokkal erősebb és hatékonyabb termék kifejlesztéséhez vezetett, amely hidrogént termel, mégpedig teljes standardizálással.

 csillagok_1_sor.gif

Tekintettel a hidrogén nagyon kis méretére 0,24 nanométer (0,24 billiomod méter)
másodpercek alatt szétterjed az egész szervezetben és bejut minden szövetbe, sejtbe és a
sejtek elemeibe. Ez által a hidrogén gyors védelmet nyújt a szabadgyökök és oxidatív stressz által okozott károsodás ellen. A molekulák nagyságának köszönhetően védelmet nyújthat a
sejteken belül és kívül is.

Ez magába foglalja a sejtmembrán külső felületét, az extracelluláris
folyadékot, a plazmát, a sejtek, szervek és minden szövet egyéb külső felületét, beleértve az
agyi szöveteket, ahová a vér-agy gáton jut át. Ezt a gátat viszont más antioxidánsok nem
tudják leküzdeni. Más antioxidánsoktól eltérően képes a diffúzióra is a citoszólban, a sejtmag
diffúziójára a DNS-hez és mitokondriumokhoz, ahol védelmezően hatnak.

csillagok_1_sor.gif

 

A molekuláris hidrogén fontos szerepe az oxidatív stressz elleni harcban


A legfontosabb előny az, hogy oldott aktív molekuláris
hidrogént szabadít fel gáz formájában olyan koncentráció mellett, amelynél teljes kémiai
telítettséget lehet elérni. A molekuláris hidrogén negatív redoxpotenciált termel a
szervezetben, aminek köszönhetően növekszik a szervezet képessége harcolni a
szabadgyökök és az oxidatív stressz ellen.


Abban az esetben beszélünk oxidatív stresszről, amikor az oxigén és nitrogén
szabadgyökök felhalmozódnak a szervezetben és károsítják a sejteket és a szövetet is.
Másrészt, az oxidatív megterhelés jelen van a fiziológiai anyagcserénél is. Az oxidatív stressz
intenzitása viszont megnövekedhet egy veszélyes szintre, ha a szervezet nem rendelkezik
elegendő saját védekező mechanizmussal.


A reaktív vegyületek, mint a peroxid vagy szuperoxid, ha alacsony koncentrációban
szabadulnak fel, megfelelő időben és helyen, akkor nagyon fontos jelző molekulákká válnak.
Ez bizonyos tiol csoportú célfehérjék oxidációjához vezet, mint például a sejt jelátviteli
útvonalainak fehérjéi.

A szervezetben minden percben nagyobb mennyiségű reaktív oxigén és
nitrogén vegyület termelődik, mint amennyire szükség van a jelátviteli útvonalak funkcióihoz.
Ezen felül ehhez igazodnak a hidroxil gyökök és peroxinitritek, és így keletkezik az oxidatív
stressz. A túlzott oxidatív stressz és a vele járó szövet károsodás komoly megbetegedések
százainak lehet az oka. Emiatt nagyon fontos fenntartani az oxigén vegyületeket elfogadható
koncentrációját és így szabályozni a kényes egyensúlyt a jelző molekulák hasznos
koncentrációi és magas koncentrációi között, melyek oxidatív stresszt idéznek elő patológiás állapotok kíséretében.


A molekuláris hidrogén szelektív antioxidánsként működik, amely csak a veszélyes
gyököket semlegesíti bármely koncentrációban, de a hasznosakat fenntartja. Egy az egy
arányban neutralizálja a hidroxil gyököket és a peroxinitriteket, melyek számos komoly
betegségért felelősek, mint pl. a rák, Alzheimer betegség vagy szklerózis multiplex.
Sanetaka Shirahata, et al., 2011-ben fontos felfedezést tettek, hogy a hidrogén
molekulák aktiválják azt a gént, amely felelős az antioxidáns enzimek termeléséért, mint a
kataláz, glutation peroxidáz és hem oxigenáz-1, amelyek a sejt aktuális igényeinek
megfelelően termelődnek. Ezek az enzimek válogatás nélkül semlegesítik a szabadgyökök óriási mennyiségét.

Éppen ezt a folyamatot tartják a legerősebb védelemnek az oxidatív stressz ellen.

 csillagok_1_sor.gif

 Az ételek, amelyet érdemes elkerülni, hogy szervezetünk ne savasodjon:

mindenféle finomított cukor- helyette méz

minden mesterséges édesítőszer -helyette méz

Tejtermékek...- helyette rizstej, mandulatej, kókusztej

lásd     http://megachi.hupont.hu/136/a-tej-veszelyei

 

Gluténtartalmú élelmiszerek:  kenyér - helyette pírítós kenyér amiben a glutén pirítás hatására felbomlik

Szója, és minden ami szóját tartalmaz

Alkohol ... a bor kis mennyiségben ajánlott (nem kannás minőség)

Mogyoró és a mogyoróvaj

Sertéshús, füstölt árú, szalonna kolbász

Hot -dog konzervárú húsok

Nitriteket tartalmazó húsok (felvágottak, turista szalámi stb.)

 

A hiányzó ásványi anyagot pótolni (Onix)

csillagok_1_sor.gif

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 369
Tegnapi: 61
Heti: 564
Havi: 3 413
Össz.: 1 169 091

Látogatottság növelés
Oldal: 112.A legjobb antioxidáns...
Egészség és lehetőség! - © 2008 - 2024 - megachi.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »